19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > 14 MART'TAN SONRA ÇİFT NÖBET TUTMUYORUZ.

14 MART'TAN SONRA ÇİFT NÖBET TUTMUYORUZ.

01.03.2016 15:21 12 14 16 18 yazdır
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çift nöbet konusunda twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
14 MART'TAN SONRA ÇİFT NÖBET TUTMUYORUZ.


Koncuk şunları kaydetti:

"Çift nöbet konusunda MEB başvurumuza şuana kadar bir cevap vermemiştir. MEB hiç bir tepkiyi görmez duymaz bir vurdumduymazlık içindedir.

Daha önce duyurduğumuz üzere üyemiz olan hiç bir öğretmen çift nöbet tutmayacaktır. Çift nöbet angaryadır. Angarya Anayasamızca yasaklanmıştır.

MEB başvurumuza, uyarı yazarak çift nöbet verilmeyeceğini tüm illere duyurmazsa, 14 Mart tarihi itibarıyla verilen 2. nöbeti tutmayacağız.

Ayrıca, Anayasa gereğini yerine getirmeyen ve öğretmenlere angarya nöbet görevini dayatan tüm okul müdürlerine suç duyurularında bulunacağız.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığı uyardık, günah bizden gitmiştir. Tüm sorumluluk keyfi uygulamalara göz yuman Bakanlığa aittir.

14 Mart'tan önce çift nöbet tutmak istemeyenler hazırlayacağımız dilekçeyi okul müdürlüğüne verecek ve 2. nöbeti tutmayacağını bildirecektir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri