20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > 2017 Sýnav Takvimi

2017 Sýnav Takvimi

02.10.2017 20:57 12 14 16 18 yazdır
MTSK, MEB, AÖF ve ÖSYM 017 yılı sınav takvimleri, sınavlara başvuru zamanlarını kaçırmayın.
2017 Sýnav Takvimi

AÖF SINAV TAKVİMİ;


Açık Öğretim Fakültesi Sınav Tarihlerini öğrenmek için tıklayınız.


ÖSYM SINAV TAKVİMİ;


Yapılan açıklamaya göre, 2017 yılında iki adet ALES sınavı elektronik ortamda yapılacak. e-YDS sınavı 7 kez elektronik ortamda yapılacak. KPSS A Grubu ve öğretmenlik sınavı 21 Mayıs tarihinde; KPSS alan bilgisi (maliye, iktisat, kamu yönetimi vb.) 28 Mayıs'ta; ÖABT sınavı ise 16 Temmuz'da yapılacak






KPSS A grubu öğretmenlik ve Genel Kültür-Genel Yenetek sınavları 21 ila 28 Mayıs'ta, KPSS Alan Bilgisi (Öğretmenlik) Sınavı da 16 Temmuz'da yapılacak.




* Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.


** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.


*** Adayların DHBT'ye girmek için başvuru yapmadan önce öğrenim düzeyine uygun olarak KPSS başvurusu yapmaları gerekmektedir. DHBT'ye gireceği öğrenim düzeyinde KPSS başvurusunu yapmayan adayların DHBT'ye başvuruları sistem tarafından engellenecektir.


**** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ile Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları (e-ALES), ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23:59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.



MEB SINAV TAKVİMİ;


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında düzenlenecek ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek.





MTSKS (EHLİYET) SINAV TAKVİMİ;


2017 MTSKS (EHLİYET) sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yayınlanan sınav takvimine göre, 2017 yılının ilk ehliyet sınavı 11 Şubat 2017'de yapılacak.


Etiketler : 2017 Sınav Takvimi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri