29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > 2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı

2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı

17.11.2017 22:24 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye İli 2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı
2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı
OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI UYGULAMA ESASLARI

1-2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı okullarımızda uygulanan anket çalışması sonucuna göre hazırlanmış olup, 01-Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında uygulanacaktır.

2-Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen idareci ve öğretmenler Mebbis sistemindeki hizmetiçi eğitim modülünden süresi içerisinde durumlarına uygun olan faaliyetlerden en fazla 5 faaliyete müracaat edebileceklerdir.

3-Faaliyetlerin son müracaat ve onay tarihlerinde (Son müracaat tarihleri faaliyetin başlama tarihinden bir ay önce olup, okul/kurum ve ilçe onayları için 10'ar iş günüdür.) kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

4-Süresi içerisinde müracaat edilmeyen veya Okul/Kurum/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmayan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecek olup, yazılı veya sözlü müracaatlarda işleme alınmayacaktır.

5-Müracaatların onaylanmasından; Okul/Kurum Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumludur.

6-Faaliyetlerin son onay tarihleri titizlikle takip edilerek her hangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.

7-Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden; sabah grubuna öğleci öğretmenler, öğle grubuna sabahçı öğretmenler, tam gün eğitim yapan okul öğretmenleri ise öğlen grubuna katılacaklardır.

8-Sabah grubu faaliyetleri 08.00-12.50, öğle grubu faaliyetleri ise tam gün eğitim yapan okullardaki öğretmenlerinde katılımlarının sağlanması için 15.00'den sonra düzenlenecektir.

9-Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planında faaliyet planlaması yapılmayan Hasanbeyli, Sumbas ve Toprakkale ilçelerimizdeki öğretmenlerden; faaliyetlere katılmak isteyenler eğitim öğretimi aksatmamak ve yolluk talep etmemek kaydıyla (Dilekçe ile yolluk talep etmediklerini belirtecekler);

a)Sumbas ilçesindeki öğretmenler Kadirli ilçesindeki faaliyetlere,

b)Hasanbeyli ve Toprakkale ilçesindeki öğretmenler ise il merkezindeki faaliyetlere süresi içerisinde müracaat ederek katılabileceklerdir. Diğer ilçelerimizdeki öğretmenler ise kendi ilçelerinde düzenlenecek faaliyetlere katılabileceklerdir.

10-Mahalli hizmetiçi eğitim planında belirtilen faaliyetlere daha önce katılanlar aynı konulu faaliyetlere kesinlikle müracaat etmeyeceklerdir.

11-Faaliyetlere 1/5 oranından fazla devam etmeyenlerin faaliyetle ilişikleri kesilerek ilgililere sertifika düzenlenmeyecektir.(2-3 günlük faaliyetlerde 1/5 oranı gözetilmeksizin katılımcılar faaliyetin tamamına katılacaklardır.)

12-Mahalli Hizmetiçi Eğitim planı uygulaması İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkisinde olup, faaliyet planına ekleme yapılabileceği gibi planlanan faaliyetlerde iptal edilebilecektir.

13-2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planının tüm personele duyurulması gerekmektedir.

14-Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden her hangi birine müracaat ederek faaliyete mazeretsiz olarak katılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

15-Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden başlama tarihleri aynı olan farklı faaliyetlere müracaat etmek isteyenler sadece bir faaliyeti tercih ederek müracaat edeceklerdir.

16-Faaliyetler sonunda sertifika veya kurs belgesi düzenlenmeyecektir. Katılımcılar katıldıkları faaliyetlere yönelik değerlendirmeleri MEBBİS Kişisel Bilgi Modülünden değerlendirilerek e-sertifika ekranından sertifikalarını alabileceklerdir.

KURS/SEMİNER MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

Okul ve Kurumlarında Mahalli Hizmetiçi Eğitim Kapsamında faaliyet düzenlenecek olan okul ve kurum müdürlükleri;

1-Faaliyetin düzenleneceği salonu faaliyet başlama tarihinden en az bir gün öncesinden hazır hale getireceklerdir.(Bilgisayar, Projeksiyon cihazı vs. hazırlanacaktır.)

2-Eğitim görevlilerine her konuda yardımcı olunacaktır.

3-Faaliyete katılanların devam takipleri eğitim görevlisi ile birlikte titizlikle takip edilecektir.

4-Faaliyet bitiminde faaliyet ile ilgili, katılımcıların yoklama çizelgeleri, katılım ve değerlendirme formu(Faaliyet Kurs ise) modüle işlenmek üzere müdürlüğümüze gönderilecektir.

5-Faaliyet ile ilgili diğer belgeler (ders defteri, işlenen konuları gösterir cetvel vs.) il merkezinde okullarda, ilçelerde ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde muhafaza edilecek olup, herhangi bir nedenle istenilmesi durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.


2018 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planını bilgisayara indirmek için tıklayınız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri