28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > 2020-2021 DÜZİÇİ BASIN AÇIKLAMASI 12

2020-2021 DÜZİÇİ BASIN AÇIKLAMASI 12

25.04.2021 03:07 12 14 16 18 yazdır
ÖKSÜZ MESLEK, ÖĞRETMENLİK!
2020-2021 DÜZİÇİ BASIN AÇIKLAMASI 12
En süslü sözlerin muhattabı, yere göğe sığdırılamayan ama herkesin gücünün yettiği , herkesin gücü yettiğince itibarsızlaştırdığı, ezdiği, hakaret ettiği, darp ettiği, hakkı bir türlü verilmeyen öğretmenlik mesleği…
Milli eğitim Bakanlığı garip bir iletişimle çalışıyor. Farklı görüşler ,farklı uygulamalar. Ne görüşte birlik var ne de uygulamada.
MEB Van Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu ek derslerle ilgili görüş yazsında “Öğrenci canlı derse girmezse öğretmen ek ders ücreti alamaz” diye hükmetmiş.
Covit19 Salgını her alanda olduğu gibi eğitimi de temelden etkilemiş durumda. Yüz yüze eğitime ara verildiği günden buyana öğretmenler canla başla çalışıyor.
Canlı dersini yapıyor, deneme sınavlarını yapıyor, bu da yetmiyor mülki amirin verdiği öğretmenlik mesleği dışındaki her görevi de yerine getiriyor.
Uzaktan eğitim sürecinde sınıf tekrarı yok, sınav yok , devamsızlık yok, yoklama yok, canlı derse katılma zorunluluğu yok…
Bazı öğrenciler keyfinden, bazı öğrenciler imkansızlıktan, bazı öğrenciler özel dersleri ve etüt merkezlerini tercih ettiklerinden canlı derse girmeyebiliyorlar.
Okullar haftalık canlı ders programını yapıyor öğretmenlere ve öğrencilere ulaştırıyor.
Öğretmen, ders programına göre ön hazırlıklarını yapıyor, okulda sınıfa girer gibi bilgisayardan dersini başlatıyor ama öğrenciler çeşitli sebeplerle canlı derse katılmıyor.
Özel işlerini bile canlı ders saatlerine göre ayarlayıp bir odanın içinde dersini yapmak için hazır bekleyen, görevinin başındaki öğretmenin , “öğrenci derse girmedi, sen de fiilen ders yapmamış sayılırsın” demek akla ve vicdana uygun değildir.
Canlı derse girmeye zorlayamadığımız öğrencinin derse girmemesinin sebebi biz değiliz.
Meslekleri ve iş yüklerini kıyaslamak doğru değil ama; anlaşılması için örneklemek zorundayız.
Cemaat gelmedi diye imamdan kesinti yapılamaz!
Hasta gelmedi diye doktordan kesinti yapılamaz!
Suçlu yakalayamadı diye polisten kesinti yapılamaz!
Canlı derse öğrenci girmedi diye de öğretmenden kesinti yapılamaz!
Halbuki dersine girdiği sınıfın öğrencileri herhangi bir etkinlik nedeniyle okulda ya da sınıfta olmadığında okulda bekleyen öğretmenin ücreti ödenmektedir.
Okul yönetiminin hazırlamış olduğu ders programına göre görevinin başında olan, canlı dersini başlatmış öğretmenlerin ek dersleri “öğrenci canlı derse girsin, girmesin tam olarak ödenmelidir.”
Bu konuda Türk Eğitim Sen'in açmış olduğu davanın bir an önce sonuçlanmasını ve olumlu bir karar çıkmasını bekliyoruz.
Ali TUZCU
Türk Eğitim Sen Düziçi İlçe Başkanı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri