20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > 2020-2021 KADİRLİ BASIN AÇIKLAMASI 3

2020-2021 KADİRLİ BASIN AÇIKLAMASI 3

13.01.2021 16:19 12 14 16 18 yazdır
canlı derslere katılamayan çocuklara, öğretmenler not vermeye zorlanmaktadır
2020-2021 KADİRLİ BASIN AÇIKLAMASI 3
Eğitim Öğretimin ilk yarısına çok az bir süre kalmışken eğitim sistemi içindeki belirsizlikler had safhaya çıkmış durumda. Öğrencilerimizin geleceğini etkileyecek performans notlarının veriliş çelişkisi, adaletsizliği de beraberinde getiriyor.

Uzaktan eğitime ulaşma imkanı olmayan köy çocukları,ilçe de tableti,İnternet imkanı olmayan ve bu sebeple canlı derslere katılamayan çocuklara, öğretmenler not vermeye zorlanmaktadır. Canlı dersle bile yapılacak ölçme ve değerlendirmenin çokta sağlıklı olacağı tartışma konusu iken hiç canlı derse girmemiş veya girememiş bir öğrenciye not vermek ilerde büyük sorunları beraberinde getirecektir.

8.ve 12. sınıf öğrencilerinin bir üst eğitim yaşamını verilen bu notlar belirleyecek. Ya çocuklarımız batmış olacak, ya da kaderi ile baş başa bırakılmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı durumun vehametini görmeli,deneme yanılma uygulamalarından bir an önce vaz geçmelidir. Var olan ölçme değerlendirme sistemi baştan aşağı hatalarla doludur. Kaybeden ülkenin geleceği olan çocuklarımızdır. Telafi eğitimin yol haritası da bir an önce ilan edilmelidir.

Halim HALLAÇ
Tes Kadirli İlçe Başkanı
Tes Osmaniye Şube Bşk Yrd.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri