20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > 2020-2021 OSMANİYE BASIN AÇIKLAMASI 1

2020-2021 OSMANİYE BASIN AÇIKLAMASI 1

24.09.2020 14:33 12 14 16 18 yazdır
MEB teşkilatlarını tahakküm altına alan mahfiller, sendika/dernek/vakıf/tarikat/cemaat/cemiyet görünümündedirler. Kirli emellerine alet edemedikleri dürüst insanları ve DEVLET adamlarını hedef göstermekle kirli emellerine ulaşmaya çalışmaktadırlar.
2020-2021 OSMANİYE BASIN AÇIKLAMASI 1

Bugün Milli Gazetede Muhammed Vefa imzalı ve bu kaynağı kullanan çeşitli internet sitelerinde Osmaniye İl Mili Eğitim Müdürümüz Aydın ALBAK hakkında bacanağının abisini istifa sonrası dönüş şeklinde öğretmen olarak atattırdığına dair asılsız iddialar içeren haberler yer almaktadır.

Bu asılsız iddiaları içiren haberi yaymaya çalışan mahfillerin benzer haberi başka haber kaynaklarına haziran ayında yayınlatmaya çalıştıklarına bizzat şahidimdir.

Yayınlanan bu asılsız haber tutarsızlıklar içindedir. Şöyle ki asılsız haberde atama makamı olarak Osmaniye İl Mili Eğitim Müdürümüz Aydın ALBAK görülmektedir. Hâlbuki atamaya yetkili makam Milli Eğitim Bakanıdır.

Atama işlemleri ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Memurluktan Çekilenlerin Yeniden Atanmaları" başlıklı 92. maddesi, “Memurların Bir Kurumdan Diğerine Nakiller” başlıklı 74. maddesi ve “Memurların Kurumlarınca Görevlerinin ve Yerlerinin Değiştirilmesi” başlıklı 76. maddesi kapsamında bakan oluru ile yapılmaktadır.

Aynı zamanda bu atamaları düzenleyen Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bulunmaktadır. Bu yönetmelik çerçevesinde; başvurular alınarak tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalar yapılmaktadır.
Fakat 2016 yılı şubat ayından bu tarafa Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen ataması yaptığından, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atamalar tıkanmıştır.

Aldığımız duyumlara göre bu yıl 150 den fazla yönetmeliğe aykırı olarak el altından yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama yapılmıştır.

Bu asılsız iddiaları içiren haberi yaymaya çalışan mahfillerin 2016 Şubat ayından bu yana kendi yandaşlarından kaç kişinin yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atamalarda yönetmeliğe aykırı bir biçimde atandığı bilgisini de vermeleri gerekmektedir. Bu mahfiller öncelikle 2014 yılında bir gecede görevden aldıkları menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyen "Vatanın, Ha Ekmeğini Yemişim, Ha Uğruna Kurşun." diyebilmiş, diyebilen ve diyebilecek vatan ve millet sevdalılarının hesabını vermeleri gerekmektedir.

Sayın il milli eğitim müdürümüz ilimize atandığı andan itibaren canla başla eğitim öğretimin kalitesini artırmak için çalışma ve gayret göstermektedir. Vurun abalıya mantığıyla, hedef göstermekle, yargısız infaz yapmakla kimse bir yere varamaz. Kimsenin günah keçisi yapılmasına izin vermeyiz. Tüm teşkilatımız milli eğitim müdürümüzün dim dik yanındadır.

Ne yazık ki MEB teşkilatlarını tahakküm altına alan bu mahfiller, sendika/dernek/vakıf/tarikat/cemaat/cemiyet görünümündedirler. Kirli emellerine alet edemedikleri dürüst insanları ve DEVLET adamlarını hedef göstermekle kirli emellerine ulaşmaya çalışmaktadırlar.

Ahmet KANDEMİR
Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri