20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > 2020-2021 TOPRAKKALE BASIN AÇIKLAMASI 2

2020-2021 TOPRAKKALE BASIN AÇIKLAMASI 2

01.06.2021 21:49 12 14 16 18 yazdır
2021 mutabakatına imza attık. Türk Eğitim Sen olarak 85 onur mücadelesi veren cesur yürekli eğitim çalışanları ile yolumuza devam ediyoruz. Emek veren başta yönetim kurulu üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
2020-2021 TOPRAKKALE BASIN AÇIKLAMASI 2

Sonkale'nin Neferleri

 

2021 mutabakatına imza attık. Türk Eğitim Sen olarak 85 onur mücadelesi veren cesur yürekli eğitim çalışanları ile yolumuza devam ediyoruz. Emek veren başta yönetim kurulu üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Bir dönem sona ererken, kendimi tutamadım ve sendikal mücadelenin, dik duruşun, doğrunun ve güvenin tek adresi olan Türk Eğitim Sen'i ve onun neferlerini anlatmak istedim. Anlatabildik mi? Anlatamadık mı? Takdir sizlerin.

Türk Eğitim Sen, inançlı insanların toplandığı SONKALE olmuştur. Neden inançlı insanların toplandığı SONKALE derseniz; inanmadığı, eleştirdiği, çalışmadığı ve sendikal faaliyet yapmadığını bildikleri halde üyeliğini sendikamsı örgüte teslim edenlerin olduğu bir ortamda inanan insanların mücadeleci, inançlı ve gayretli faaliyetlerini sürdürdüğü işgal edilemeyen sonkale Türk Eğitim Sen olmuştur.

SONKALE'de verilen mücadele anlamlıdır. Anlamı kazandıran neferlerin azim ve kararıdır. O kadar azimli ve kararlılar ki tüm engellemelere, kısıtlamalara, yalanlara, baskılara ve olumsuzluklara rağmen inancını kaybetmeyen, dik duran, azimli, mücadeleci ve gayretli bir neferler grubu SONKALE'nin ayakta durmasını sağlamıştır. Eğer bugün sonkale işgal edilememiş ve varlığı yok edilememiş ise muzaffer ve cengaver neferlerine borçludur.

Tüm saldırılara rağmen gardını almış, gelen tüm yalanları ve karalamaları yıldırımsavar gibi savuşturmuş sanki Çanakkale Savunmasına benzer bir mücadele örneği veren 57.Alay gibi, Sakarya Zaferini kazandıran neferler gibi veya Estergon Kalesi muhafızları gibi mücadele etmiş azmin zafere dönüşmesini sağlamışlardır. Herkes bilmeliki "Bir Türk Dünya'ya Bedeldir". İnançlı bir Türk Eğitim Sen üyesi ise Evren'e bedeldir.

İnandık, azmettik, çalıştık, ürettik ve SONKALE'nin işgaline izin vermedik. Günebakan olmadık, yağış hep bizim tarlamıza düşsün istemedik, yağdanlık olmadık, yalamayı bilmedik, döneklik yapmadık, inancımızdan taviz vermedik ve hep LİYAKATİ savunduk. Birilerinin makam aşkına, koltuk sevdasına inat biz eğitimi, geleceğimiz nesillerimizi ve SONKALE neferlerini düşündük.

Artık herkesin başını iki elinin arasına alıp iyi düşünme zamanının geldiğine inanıyoruz. Çalışmanızı takdir ediyoruz. Eğitim çalışanları sayenizde birçok kazanım elde etti. Çalışmalarınıza göre gönlümüz sizinle. Siz olmazsanız eğitim ve eğitim çalışanı biter. Bu kadar övgü yeter. Biz övgü istemiyoruz. Gönlü bizimle olan, çalışmamızı beğenen, kazanım elde ettiğimizi söyleyen, eğitimi ve eğitimciyi düşündüğümüzü söyleyen herkesin artık bizimle SONKALE Neferi olmasını bekliyoruz. Takdirin üyeliğe dönüşerek, "Etkisiz Yetkiliye değilde, Etkili Yetkisize" destek vermenizi istiyoruz. Çalışıyoruz ve hak ediyoruz.

Verin yetkiyi görün etkiyi. Yetkiyi etkisize verirseniz, etkisiz elemena dönüşür hak ettiğinizi bile alamazsınız. Neydi düşüncemiz; "Hakkı tutup havaya kaldırmak" değilmiydi. Verin yetkiyi hakkı havaya kaldıralım. Çalışanın tek gücü sendika ise, gelin etkili olup yetkisiz olanlara bir omuz verelim ve yetkisiz olanı yetkili yaparak etkili hale gelip eğitim gündemini biz tayin edelim.

Evet eğitimin işgal edilemeyen SONKALE Neferleri mücadeye devam edecek, durmayacak ve çalışacaktır. Zannetmesinler pes ettik. Her an daha güçlü ve inançlıyız. Muzaffer olmak için zafere hazırız. Gazamız mübarek olsun. Gazanfer olmaya hazırız. En önemlisi ise inancımız için Mücahit olmaya hazırız.

İnandık, güvendik, azmettik davamız için. Bu dava üye değil insan kazanma davası. Bu dava doğrunun yalana galebe çaldığı davadır. İşte o nedenle biz SONKALE Neferleri azmettik. İşgale izin vermeyeceğiz. İnanıyoruz ki zafer bizimdir. İnanan 85 SONKALE Neferinin ellerinden öpüyorum. Allah varlığınızı daim etsin. İnancınızı yitirmesin. İnanıyoruz, azmediyoruz, kazanacağız. Çünkü biz sığınılacak "SONKALEYİZ". Vesselam... Osmaniye-Toprakkale'den SONKALE Neferlerine selam olsun.

 

Hamza Kılıç

Türk Eğitim Sen Toprakkale İlçe Başkanı Şube Denetleme Kurulu Başkanı


OSMANİYE ŞUBESİ
İLÇE ADI TÜRK EĞİTİM-SEN 2021
ERKEK KADIN TOPLAM
BAHÇE İLÇESİ 69 52 121
DÜZİÇİ İLÇESİ 219 127 346
HASANBEYLİ İLÇESİ 16 8 24
KADİRLİ İLÇESİ 352 301 653
SUMBAS İLÇESİ 35 21 56
TOPRAKKALE İLÇESİ 34 51 85
MERKEZ İLÇESİ 554 460 1014
ÜNİVERSİTE 213 89 302
MEB TOPLAM 1279 1020 2299
GENEL TOPLAM 1492 1109 2601

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri