29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > 2017-2018 BAHÇE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 2

2017-2018 BAHÇE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 2

15.12.2017 22:40 12 14 16 18 yazdır
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahçe Temsilciler Kurulu İstişare Toplantısı Yapıldı.
2017-2018 BAHÇE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 2
Bahçe ilçemizdeki okul ve kurumlarda görev yapan iş yeri temsilcilerimiz ve üyelerimizle 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılışı temsilciler kurulu istişare toplantısı,  13 Aralık 2017 saat 19.00'da  yapıldı. 

BahçeTemsilciler Kurulu İstişare Toplantısı Fotoğraf Albümü İçin Tıklayınız.



İstişare toplantımıza;

Bahçe ilçemizdeki okul ve kurumlarda görev yapan iş yeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz,
Bahçe İlçe Ocak Başkanımız Suat ÜSTÜN ve yönetim kurulu üyeleri,
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Bülent YANIKTEPE,
Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkan Yardımcımız ve Kadirli İlçe Başkanımız Halim HALLAÇ,
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Teşkilat Başkanımız ve Şube Eğitim ve Sosyal İşler Başkan Yardımcımız Fatih Mehmet GİZLİCE,
Şube Tekilatlandırma İşleri Başkan Yardımcımız Tahsin ŞENTUT,
Şube Mevzuat ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcımız Cİhat KARAKUŞ,
Toplantının açılış konuşmasını Şube Teşkilatlandırma İşleri Başkan Yardımcımız Tahsin ŞENTUT yapmış Bahçe İlçe Başkanımız Mustafa YALÇIN Başkanımızın;


"Sayın Başkanım, kıymetli meslektaşlarım, saygıdeğer konuklar,
4688 sayılı kamu sendikaları kanunu gereğince ,24 haziran 1992 yılında kurulan , Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna bağlı , Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi , Bahçe ilçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecemize hoş geldiniz.
Hepinizi Saygı ve hürmetle selamlıyorum .
2008 yılında " cesaretini davasının haklılığından alan" , 51 dava arkadaşımızla çıktığımız çileli yolda bugün , adaletin ve liyakatin yanında, dik duruşlu , " kudretini damarlarındaki asil kandan alan " 112 arkadaşımızla birlikteyiz . "Varlığınız güvencemiz, desteğiniz gücümüzdür."
Bizler, ilkemiz önce ülkemiz diyerek , doğru bildiği yolda ödün vermeden , kararlı ve inançlı bir şekilde, "Haksızlığın karşısında ELİF gibi dik, hakkın yanında VAV gibi mütevazıyız." Ve Her daim milletimizin ve eğitim çalışanlarının emrindeyiz. Şairin dediği gibi; "İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal." şiarı ile , Yüce Türk Mileti'nin tarihsel bakiyesinde , her daim , milli ve yerli değerlerin hamallığını yapmaya devam ettik , devam edeceğiz ?
Çünkü bizler ; varlığımızı Türk Milleti'nin varlığına bağladık . Ve bu varlığımız , Türk varlığına armağan değil, kurban olsun .
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE ? "

Şeklindeki selamlama konuşmalarından sonra Şube Başkanımız Ahmet KANDEMİR., aşagıdaki konuşmayı yapmışlardır.

Değerli büyüklerim, aziz dava arkadaşlarım, muhterem hanımefendiler ve beyefendiler; Cesur yürekli üyelerimiz ve cesur yürekli Bahçe İlçe Başkanımız Mustafa Yalçın ve yönetim kurulu üyelerimiz. Sayın ilçe ocak başkanım, yüksekokul müdürüm ve okul müdürlerimiz, Bahçe ilçemiz istişare toplantımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

 

Türkiye Kamu Sen; memurluğun 57. Alay' ı, Nusret Mayın Gemisi'dir. Türkiye Kamu Sen sadece sendikal örgütlenme değil her şeyden önce bir şeref hareketidir. Türkiye Kamu Sen; gönüllerde alev alev yanan, volkan volkan devrilen, bayrak bayrak dalgalanan bir sevdadır. Hakkâri' de, Kars' ta ne dediyse Edirne' de, Artvin' de onu söyler. Türkiye Kamu Sen küçülmeden büyüyenlerin sendikasıdır. Sevdamız Türkiye, kavgamız ise ekmektir. Türkiye Kamu-Sen, Türkiye dir!

Türk Eğitim Sen ise Türkiye Kamu Sen'in amiral gemisidir.

Savaşa düğün hevesi ile gidenlerin, geri dönmeyi hiç düşünmeyenlerin, namusu, şerefi ve haysiyeti için al bayrağı kefen bilenlerin, vatan ve millet uğruna toprağa gözünü kırpmadan düşenlerin, bayrak gönderden inmesin diye kendini siper edenlerin adresidir Türk Eğitim Sen.

Bu çatı altında, Menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, Milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek beraber yürüdüğümüz her insanın elinden öpmek bizim işin bir şereftir.


Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, bu devlet var oldukça, sizin gibi kendisini davasına adamış kahramanlar oldukça, Türk Eğitim Sen de var olacaktır.

Üzülme Der Mevlana. Ve Devam Eder;  "Kaybettiğin Her şey Bir Gün Başka Surette Geri Döner" Bir yandan korkun, bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun; der.

Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle kirini, tozunu alır, niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe, parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmayı dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır" der Mevlana;


Biz Yandık ama Türk Eğitim-Sen olarak

Güç istedik ve Allah, bizi güçlü yapmak için karşımıza zorluklar çıkardı, .

Bilgi istedik ve Allah bize çözmemiz için sorunlar verdi,

Zenginlik istedik ve Allah çalışmak için bize azim verdi.

Cesaret istedik ve Allah üstesinden gelmemiz için bize tehlike verdi.

Sevgi istedik ve Allah yardım etmemiz için sorunlu insanlar verdi.

İyilik istedik ve Allah bize fırsatlar verdi.

İstediğimiz hiçbir şeyi elde etmedik. İhtiyacımız olan her şeyi elde ettik. Allah'ın izniyle elde etmeye de devam edeceğiz.


Şube teşkilatlandırma sekreterimiz Tahsin Şentut'la 2014 yılı ocak ayında köy okullarını gezmek için okul gezilerine çıktık, uğradığımız bıçakçılar köyü dışında tek sınıflı bir okul, bacası tütüyor, okula iyice yaklaştık sonra arabayı park etik, bir ses ders anlatıyor. Öğretmenimiz Allah ve vicdanıyla baş başa, biz sessizce dersin bitmesini bekledik. Bu öğretmen Türk Eğitim Sen üyesi Murat Erdem'di, biz çok duygulandık dağ başında, sınıfın başındaydı öğretmen.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün "Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet'in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem. " dediği gibi. Biz öğretmenimize güveniyoruz.


Şube teşkilatlandırma sekreterimiz Tahsin Şentut'la 2016 yılı Ekim ayında okul geziyoruz sağlık meslek lisemize uğradık darbe girişimi henüz 3 ay olmuş teneffüste öğretmenler odasına geçtik hoş beşten sonra üyemiz Ayşe Güngör sayın başkanım sosyal Medya ki paylaşımlarınız bu günlerde bize ışık oluyor, cesaret veriyor Allah sizden razı olsun size güveniyoruz üstümüzdeki korku ve baskıyı atıyoruz dedi.  O zaman anladık olağanüstü halin ve darbe girişimin yarattığı travmayı. Ama üyelerimizin bize güven duyduklarını.


Siz sustunuz. Onlar korktunuz sandı.  Siz beklediniz. Onlar sindiniz sandı. 

Siz sabrettiniz. Onlar bittiniz sandı. Korkmadık, sinmedik, bitmedik.

Bunu Anlayamadılar. Bilmiyorlar ki, her Firavun'un bir Musa'sı,  her Nemrut'un bir İbrahim'i vardı.

Bilmiyorlar ki, "Sayılmayız parmak ile Tükenmeyiz kırmak ile, Dışımızdan bakmak ile Anlayamaz kimse bizi"

Anlayamazlar, Çünkü bu sadece ve sadece bir sendikacılık ve hak arama mücadelesi değildir bu büyük bir davanın vatan ve millet sevdası olanların mücadelesidir.

Bu mücadelemizde; bizlere destek olan, emeği geçen tüm Gönüldaşlarımızdan Allah razı olsun.

Bizler kutlu vatan, millet ve bayrak davamızda haksızlık karşısında sıra dağlar gibi durduğumuz için başarılı olacağız. Çünkü inanmış insanlar bizimledir, doğru insanlar bizimledir, makam ve mevki beklemeyen cesur yürekler bizimledir.

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar.


Sizler buraya memurları toplu sözleşme masasında satarak, yüzüstü bırakıp kaçanların, memurun iş güvencesini elinden almaya çalışanların, kamu çalışanlarını bir tarafa atıp, sendikacılık yaptığını sananların, ayrımcıların, bölücülerin, zalimlerin Musa'sı, İbrahim'i olmaya geldiniz. Allah hepinizden razı olsun!

Biz "Yetkiniz" ama "Yetkili" değiliz. Bunun sorumlusu da menfaati için mevzi alan eğitim çalışanlarıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde Milli Şairimizin dediği gibi "Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın." Yetkili olup ülkeyi buradaki kadrolar yönetmeye talip olacağız.

Tarihimizde Sakarya çok önemli bir kilometre taşıdır. Türk Kurtuluş Savaşının dönüm noktası sayılan Sakarya'nın son savunma hattı üzerindeki tepe ise Dua Tepe'dir. Dua Tepe 238 yıllık bir geri çekilmenin son noktasıdır.


Ulu Önder Atatürk'ün "Üzerinde bir tek Türk Askerinin, güneşin altında elinde bayrakla ayakta durduğunu gördüm. İşte o an Türk'ün makûs talihinin değiştiğini hissettim." Dediği tepe Dua Tepe dir.

38'inci Alayın Sancağı 10 Eylül 1921 tarihinde Dua Tepe'de dalgalanırken Türk'ün makûs talihi de yenilmiştir. Bugün yenip yenmemek bizim elinizdedir.

Bu gün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu Ulu Önder Atatürk'ün "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş,..." diye devam eden Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi özetlemektedir. 

Ulu Önder Atatürk olabilecek tehditlere karşı Türk Milletini bilinçlendirmek için bu sözleri söylemiştir. Yakın tarihte yaşadıklarımız bunun en büyük örneğidir. O nedenle görevimiz Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Kıymetli dava arkadaşlarım, Bize düşen görev Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır." demektir.

Üstad Mehmet Akif'in; "Arkadaş! Yurdumu alçaklara uğratma sakın;  Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın." dizelerindeki emri yerine getirerek gövdemizi siper etmektir.

Sendikacılık tüm yollar kapandığında yol açmaktır. Yardımlaşmaktır acıyı ve sevgiyi paylaşmaktır. Herkesin sustuğunda bile hak aramaktır. Kimsesizin kimsesi olmaktır. Çaresizin çaresi olmaktır. Dert dinlemektir.

Bugün bizi anlayanların sayısı az olsa da biz umudumuzu kaybetmeden, varlık gayemize uygun olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.  Sonbahar bize göre değil, kuruyan sararan bir yaprak olmadık, hiç bir rüzgâr bize yön tayin edemedi. Sabırla ve azimle yürüyüşümüz devam ediyor. Bize inanan, bizimle yürüyen yiğitlere var, onlara selam olsun.

Bu yolumuzda hedefimiz; Sadakatte, Hz. Ebubekir'le yarışmak, Adalette, Hz. Ömer'i örnek almak, Edepte Hz. Osman'ın izinden gitmek, İlimde ve cesarette Hz. Ali'yi örnek almaktır.

Ahlaksızlığı ahlak, şerefsizliği şeref, erdemsizliği erdem, namussuzluğu namus, arsızlığı ar yapanlara inat, Adam olmayı becerememiş gurursuzlara, İnsanlıktan nasibini almamış çulsuzlara inat, Tarlasını her zaman yağmurun yağdığı yere taşıyanlara, Kul hakkı yiyen haramzadelere inat, kariyeri ve liyakati yok sayanlara inat, İnsan doğup da insan kalamayanlara, hak yerine menfaati koyanlara, kendi olarak kalmayı başaramayanlara inat; Kimsesizin kimsesi, Çaresizin çaresi, Mazlumun sesi olmak için "Haksızlığın karşısında ELİF gibi dik, hakkın yanında VAV gibi mütevazıyız." Ve Her daim milletimizin ve eğitim çalışanlarının emrindeyiz.

"İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal." Bizimkisi bu mana, biri desin "Allah razı olsun" o bize hem rütbe olur, hem de mal.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün  "Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır." Sözü üzerine, varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Bizimle Yürüyenlere?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri