29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA

GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA

11.07.2019 12:04 12 14 16 18 yazdır
Antalya'dan Adana'ya "GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA" sloganıyla hareket eden cesur pedalları; Adana İnönü Parkında karşıladık.
GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA


GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanımız Oğuz Öztürk tarafından “Eğitimcilere şiddetin önlenmesine” yönelik farkındalık yaratmak adına başlatılan ve Levent Erdoğdu, Dinçer Kahraman, Can Yenice adlı üyelerimiz tarafından bisikletleriyle 6 gün boyunca Antalya’dan Adana’ya 657 Km’lik yolu kapsayan yolculuklarındaaynı zamanda günde 3600 pedal çevirerek ek gösterge konusunda kamuda oluşan beklentinin de bir an önce hayata geçmesi için mesaj verdiler.  

 

Antalya'dan Adana'ya "GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA" sloganıyla hareket eden ve günlerdir eğitimcilere yönelik şiddete dur demek için pedal çeviren üyelerimiz; parkur üzerindeki a Antalya-2 Nolu, Mersin 1 ve 2 Nolu ve Adana şubelerimiz ile İlçe temsilciliklerim tarafından karşılandıktan sonra finalde 4 Temmuz 2019 Perşembe günü saat:16.00'da Adana İnönü Parkında karşılandılar.

 

Antalya'dan İyi ki varsın Eren diye yollara çıkan cesur pedallar, Aybüke YALÇIN öğretmenim dediler, Necmettin Öğretmenim dediler, Fethi Sekin dediler, Halis Demir dediler, Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU dediler ve 6.Etap 1. Bölüm; Mersin-Tarsus ( Özge Can Aslan) diye feryat ettiler mezarında dualar ettiler. Kadına şiddete ve taciz ve tecavüzlere dikkat çektiler. Son olarak Milli Mücadelemizin 100. Yılında son etap olarak Adana da ( Başöğretmen Atatürk) etabını tamamladılar.

 

Türk Eğitim Sen cesur pedalları; Adana İnönü Parkında, Genel Başkan Yardımcılarımız; Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun'un Adana Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Selçuk Diker, Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Merin Ercan, Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Yılmaz, Adana 1. Nolu Şube Başkanı Durdu Mehmet Girgeç, Adana 2 Nolu Şube Başkanı Ferhat Utlu, Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solgun, Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık ve Adana’daki Kamu-Sen’e bağlı Şube başkanlarımız yönetimleri, üyelerimiz ve birçok vatandaşa tarafından çiçeklerle karşılandılar.

 

Günlerdir. Antalya'dan Adana'ya "GÜNLÜK 3600 PEDALLA 657. KM'DE BULUŞMA" sloganıyla yapılan etkinlik;

 

Antalya-Manavgat etabı PKK’lılar tarafından katledilen Eren Bülbül’e,

Manavgat-Gazipaşa etabı şehit öğretmen Aybüke Yalçın’a,

Gazipaşa-Anamur etabı şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na,

Anamur-Silifke etabı şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’a,

Silifke-Mersin etabı şehit Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’e,

Mersin-Adana etabının birinci bölümü olan Mersin-Tarsus etabı haince öldürülen Özgecan’a, 2. bölümü de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e adanarak büyük bir farkındalık çalışmasına imza atarak,

 

Gerçek sendikayı,
Mücadelenin merkezini,
Türk Eğitim Sen’i herkese bir kez daha göstermiş oldular.
Varolsun Eğitimci için dönen pedallar...
Varolsun Başöğretmenin izinden gidenler.

Yolları açık olsun. Var olsun Teşkilat- Var olsun Türk Eğitim Sen

Pedallar dönüyor...
Eylem sürüyor...
Mücadele, burada...
Eylem, burada...
İhanete geçit vermeyen yapı, burada...
Türk Eğitim Sen, SENDİKADIR...

 

Teşkilatımızı, pedal çevirerek anlamlı mesaj veren öğretmenlerimizi ve Akdeniz kıyı şeridi boyunca eyleme  gönülden destek veren Türk Eğitim Sen Şube ve Temsilciliklerimizi tebrik ediyorum.

 

#TÜRKEĞİTİMSENVAROLSUN

 

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı

Ahmet Kandemir

 

 


YAŞAR ŞAHİNDOĞAN: ONLAR PEDAL ÇEVİRDİ, BİZLERİN UMUTLARI ARTTI

 

Adana’daki karşılama töreninde bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ise şunları kaydetti: “Bin bir zorlukla, fedakârca görev yapan eğitim çalışanlarımız, gün geliyor öğrencisi, gün geliyor öğrenci velisi veya yakınlarının sözlü ve fiili şiddetine maruz kalıyor. Giderek yaygınlaşan ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuran bu şiddet olaylarının sayısı hızla artıyor.

 

Eğitim çalışanlarına şiddet olaylarının önüne geçilmesi için ivedi tedbirler alınması gerektiğini yıllardır dile getiriyoruz. Ancak bugüne kadar ne yazık ki caydırıcı ve önleyici tedbirler alınmadığını üzülerek görmekteyiz.

 

Öğretmen sadece okuma-yazma ya da Türkçe, matematik, fen öğreten değildir. Öğretmen aynı zamanda ahlaklı, erdemli, dürüst insan olmayı öğreten, öğrencilerini hayata hazırlayandır.

 

Hz. Ali, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” derken, Ulu Önder Atatürk de, “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” ifadesiyle öğretmenlere verdiği değeri dile getirmiştir.

 

Bugüne gelindiğinde öğrencilerini çocukları gibi gören, onların sevincine ortak olan, üzüntüsünü paylaşan öğretmenlerimizin toplum nezdinde böylesine aşağılanması, hor görülmesi, hunharca, haksızca saldırılara uğraması, katledilmesi yüreğimizi kanatmaktadır.

 

Bu minvalde eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Antalya’da Türk Eğitim-Sen üyesi 4 öğretmenimiz, şehitlerimize saygı ve öğretmenlere yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla Antalya-Adana arasında toplam 657 kilometre pedal çevirdi. “Öğretmenime Dokunma” mesajı taşıyan öğretmenlerimiz, ek gösterge talebine de vurgu yapmak için günlük 3600 pedal çevirdi.

 

Etkinlik Antalya’da Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk tarafından başlatılmıştı. Oğuz Öztürk ile birlikte Levent Erdoğdu, Dinçer Kahraman, Can Yenice pedal çevirdi. Ne yazık ki Emrah Güngör arkadaşımız ayağındaki sakatlık nedeniyle Alanya etabından geri dönmek zorunda kaldı. Etapların bugün Adana’da başarıyla tamamlanması gurur vericidir.

 

Her etabı bir şehidimize ve son etabı da Büyük Önder Atatürk’e adayan bu yürekli 4 öğretmenimizi Türk Eğitim-Sen camiası olarak canı gönülden kutluyor, her birine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Öğretmenlere Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek Amacıyla Pedal Çevirerek Tam 657 Kilometre Yol Kateden Türk Eğitim-Sen’li Cesur Yüreklere Teşekkür Ediyoruz.

 

Hepinizin yakından takip ettiği üzere; Antalya-Manavgat etabı PKK’lılar tarafından katledilen Eren Bülbül’e, Manavgat-Gazipaşa etabı şehit öğretmen Aybüke Yalçın’a, Gazipaşa-Anamur etabı şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na, Anamur-Silifke etabı şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’a, Silifke-Mersin etabı şehit Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’e, Mersin-Adana etabının birinci bölümü olan Mersin-Tarsus etabı haince öldürülen Özgecan’a, 2. bölümü de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e adandı.

 

Öğretmenlerimizin farkındalık yaratan bu cesur tavrının başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Bakanlarımız ve tüm yetkililerin dikkatini çekmesi en büyük temennimizdir.

 

En kıymetli varlıklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize yapılan bıçaklı, sopalı, silahlı saldırıları kabul etmemiz asla mümkün değildir. Eğitim çalışanlarına yönelik bu şiddet olaylarını en sert şekilde kınıyoruz. Ancak kuru lafta kınamak elbette yeterli değildir.

 

Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; eğitim çalışanlarına şiddet olaylarında bir şikâyete bağlı kalmaksızın fail hakkında kamu davası açılması için yasal düzenlemeler yapılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasıdır.

 

Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı nitelikte yeni düzenlemeler yapılarak; bu eylemlerin, kamu hizmetini, vatandaşın eğitim hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suç tipleri başlıkları altında değerlendirileceği yasal düzenlemeler yapılmalı, cezalar artırılmalı ve verilen cezaların ertelenmemesi sağlanmalıdır.

 

Bunun yanı sıra; öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran, kazanımlarını koruyan Öğretmenlik Meslek Kanunu zaman kaybedilmeden önce çıkarılmalı, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi bu kanunda mutlaka yer almalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulmalıdır. “Şiddeti Önleme Kanunu” çıkarılmalıdır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda, “Derslik ve ders yapılan bölümler, öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, tuvalet, lavabo, ibadethane ve benzeri birimlerin” içini görmeyecek şekilde sadece bahçe, giriş ve bina kapılarına güvenlik kamera sistemleri kurulmalıdır.

 

Okul giriş ve çıkış kapılarındaki kamera sistemleri kolluk birimleri bünyesinde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilmelidir. Okullara özel güvenlik görevlisi hizmet alımı için gerekli ödenek ve yetkilerin verilmelidir.

 

Eğitim çalışanlarını toplum nezdinde itibarsızlaştıran açıklamalar eğitim çalışanlarına uygulanan şiddette önemli bir rol oynamaktadır.  Bu noktada başta ülkeyi yönetenler olmak üzere toplumun her kesiminin, medyanın eğitim çalışanlarına yönelik kullandığı dile özen göstermesi çok önemlidir.  Öğretmenlerimizin itibarları artırılmalı, öğretmenlere verilen değer konusunda öğrenciler ve aileler bilinçlendirilmelidir.

 

Öte yandan günlük 3600 pedal çeviren öğretmenlerimiz, 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesi amacıyla da önemli bir mesaj vermiştir. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde öğretmenler ve diğer üç meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceği sözünü vermişti. Bu sözün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala yerine getirilmemiş olması eğitimcileri kaygılandırmaktadır.

 

Ek gösterge 3600’e çıkarılırsa, memur maaşlarında ortalama 600 TL, emekli ikramiyelerinde de 20 bin TL artış olacaktır. Bu durum öğretmenleri emekliliğe teşvik edecek, böylece atama bekleyen 400 bin öğretmen adayına iş kapısı ve tayin bekleyen öğretmenlere de yer açılacaktır. Bu noktada verilen sözün yerine getirilmesini çok önemsiyoruz.

 

Ayrıca sadece 4 meslek kuruluşunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri güncellenmelidir. Ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmet sınıfına da ek gösterge verilmelidir. Türk Eğitim-Sen’in öncelikli taleplerinin bu etkinliğinde hayat bulması son derece önemlidir.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak, Antalya-Adana arasında 657 kilometre pedal çeviren öğretmenlerimize tekrar teşekkür ediyoruz. Onların inançlı, güzel, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan bu etkinliği hepimizin umutlarını artırdı. Umuyoruz ki, bu etkinlik amacına ulaşır ve eğitime yönelik şiddete karşı yapılacak çalışmalar hız kazanır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

 

TALİP GEYLAN: CESUR YÜREKLİ KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM

 

Konuyla ilgili bir teşekkür mesajı yayınlayan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "İnandıkları değerler için adanmışlık örneği sergileyen cesur yürekli yol arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum." dedi.

 

Genel Başkan Talip Geylan mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Antalya’dan Adana’ya 657 Km’lik yolu günde 3600 pedal çevirerek tamamlayan ve bu performanslarıyla “eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için” büyük bir farkındalık yaratan fedakarlık ve ihlas abidesi bisikletçi üyelerimiz, bugün Adana’da Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun ile komşu illerimizin şube başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir heyetle karşılandı.


İnandıkları değerler için adanmışlık örneği sergileyen cesur yürekli yol arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum.

 

Başta organizasyonun fikir sahibi Antalya 1 Nolu Şube Başkanımız Sayın Oğuz Öztürk ve yönetim kurulu olmak üzere, güzergâh boyunca arkadaşlarımıza yüreklerini açan Antalya-2 Nolu, Mersin 1 ve 2 Nolu ve Adana şubelerimiz ile İlçe temsilciliklerimize de şükranlarımı sunuyorum. Varolsun Türk Eğitim-Sen"

 

ÖNDER KAHVECİ: ŞİDDETE YÖNELİK CAYDIRICI TEDBİRLER BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

 

“Şiddete dur diyen” bu kardeşlerim sadece eğitimcilere değil aslında her hizmet kolunda kamu görevlilerine yönelik şiddete de dur demişlerdir” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Bu noktada yöneticilerimiz şiddete dur diyecek caydırıcı adımları bir an  hayata geçirmeli ve toplumun bu konuda ki hassasiyetine kulak vermelidirler” dedi. Kahveci, “Eğitimcilere yönelik şiddetin son bulması amacıyla farkındalık yaratarak Antalya’dan Adana’ya yola çıkan ve günde 3600 pedal çevirerek varış noktasına sağ salim ulaşan kıymetli üyelerimizi canı gönülden kutluyorum. 

 

Sonsuz saygı duyduğumuz ve evlatlarımızı gönül rahatlığı ile emanet ettiğimiz öğretmenlerimize yönelik hemen hemen her gün yaşanan şiddet olayları toplumun her kesimini derinden rahatsız etmektedir. İşte bu rahatsızlığı bir kez daha dile getirmek için yola çıkan yürekli üyelerimiz 657 Km’lik yolu pedal çevirerek aşmış ve hedefe ulaşmışlardır. 

 

“Şiddete dur diyen” bu kardeşlerim sadece eğitimcilere değil aslında her hizmet kolunda kamu görevlilerine yönelik şiddete de dur demişlerdir. Toplumun sesi ve vicdanı bu yaşanan şiddet olaylarından oldukça rahatsızdır. Bu noktada yöneticilerimiz şiddete dur diyecek caydırıcı adımları bir an  hayata geçirmeli ve toplumun bu konuda ki hassasiyetine kulak vermelidirler.  

 

Bu yolculuk esnasında günde 3600 pedal çevirerek ek gösterge meselesine de gönderme yapan üyelerimizi yürekten bir kez daha kutluyor, Türkiye Kamu-Sen’in her zaman kamu görevlileri ve milletimizin meselelerinde duyarlı ve hassas olduğunun altını bir kez daha çiziyorum” dedi.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri