19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > GÜZEL SANATLAR LİSESİNE ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

GÜZEL SANATLAR LİSESİNE ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

17.08.2018 08:03 12 14 16 18 yazdır
İlimiz Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi'ne öğretmen alımı yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır?
GÜZEL SANATLAR LİSESİNE ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sayı

ŞMT.400.80/

13/08/2018

Konu

:  Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen Ataması

 

 

 

OSMANİYE VALİLİĞİNE

 

 

İlgi :  Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

        

 

İlimiz merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi’nde bugün itibariyle Müzik branşında farklı çalgı türlerinde 11, görsel sanatlar branşında ise 4 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak, valiliğinizce bu okulumuzun öğretmen ihtiyacının giderilmesi içi bugüne kadar duyuruya çıkılmamıştır. 

 

İlgi yönetmelikte güzel sanatlar lisesi müzik ve görsel sanatlar branşına öğretmen atamasına ilişkin düzenlemeler 30 - 36. maddelerinde yapılmış olup düzenleme uyarınca bu branşlara sınavla öğretmen ataması yapılabilecektir. Öğretmen ataması için öncelikle duyuruya çıkılması, sınav komisyonunun oluşturulması, başvuruların alınması ve sınav sonucunda başarılı olanların atamalarının valiliklerce yapılması gerekmektedir.

        

İlimizde bulunan Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik ve görsel sanatlar branşında çok sayıda açık bulunmakta olup Valiliğinizce bugüne kadar öğretmen ataması duyurusuna çıkılmamıştır. Okulların açılmasına az bir sürenin kaldığı dikkate alındığında öğretmen ataması için ivedilikle duyuruya çıkılması ve öğretmen atama işlemlerinin başlatılması gerekecektir. Aksi durumda öğretmen eksikliği bu okulumuzdaki eğitim öğretimin aksamasına sebebiyet verecektir.

 

Bu nedenle, ilimiz merkez ilçede ki Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi’ne müzik ve görsel sanatlar branşında öğretmen atamasının yapılabilmesi için Valiliğinizce ivedilikle duyuruya çıkılması ve Valiliğinizce yapılacak çalışmalar hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

 

Gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                     Cihat KARAKUŞ                       Ahmet KANDEMİR

                                               Şube Başkan Yardımcısı                    Şube Başkanı    

                                                        (Mevzuat)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri