19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEBİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMEYİ YARGIYA TAŞIDIK

HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEBİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMEYİ YARGIYA TAŞIDIK

04.08.2016 17:35 12 14 16 18 yazdır
Sendikamız tarafından yönetmelikteki bu değişikliğin Anayasa ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal davası açılmıştır.
HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEBİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMEYİ YARGIYA TAŞIDIK

16.06.2016 tarihli ve 29744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin 6. maddesi ile 26.07.2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 44. maddesi değiştirilmiştir.
Bu değişiklik ile Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 44.maddesinin 3.fıkrası: "Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir. Öğretmen sayısı iki ve daha az olan uygulama sınıflarında bölüm şefi de nöbet tutar." Şeklindedir. Bu hüküm ile müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesi sağlanmıştır.
2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine göre nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödeneceği belirtilmiştir. Anılan hükme göre nöbet görevine haftada bir günden fazla ek ders ücreti ödenemeyecektir. Dolayısıyla haftada birden fazla güne nöbet görevi verilmesi Anayasamızdaki angarya yasağı ve uluslararası sözleşmelere aykırılık teşkil etmektedir. 
Anayasamızca koruma altına alınan mevcut durum açıkça angarya niteliği taşımakta olup, Sendikamız tarafından yönetmelikteki bu değişikliğin Anayasa ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal davası açılmıştır. 

İlgili dava dilekçesi için tıklayınız 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri