28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > İDARİ PERSONELİN ÜNİVERSİTELER ARASI YERDEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ ÇIKARTILMALIDIR
İDARİ PERSONELİN ÜNİVERSİTELER ARASI YERDEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ ÇIKARTILMALIDIR

İDARİ PERSONELİN ÜNİVERSİTELER ARASI YERDEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ ÇIKARTILMALIDIR

21.09.2019 16:01 12 14 16 18 yazdır
Üniversitelerdeki idari personel, üniversitelerin kendilerine özgü özerk yapısı olması ve merkez–taşra teşkilat yapılanmasının bulunmaması sebebiyle yer değiştirme ve mazerete bağlı yer değiştirme haklarından mahrum kalmaktadırlar.
Türk Eğitim Sen olarak üniversitelerde idari personel olarak çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi memurların yer değiştirme ve tayin işlemlerinin yapılacak yasal düzenlemeler ile somut kriterlere bağlanarak gerekli düzenlemelerin yapılması ve böylelikle üniversiteler arası nakil taleplerinde muvafakat verilmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi gerekmektedir.


Bu bağlamda üniversitelerde görev yapan idari personelin 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak, özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkan sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkının verilmesi talebi için sendikamızca hazırlanan dilekçe örnegini bilisayarınıza indirmek için tıklayınız.


Dilekçe doldurulduktan sonra Şubemize veya Üniversite Temsilciligimize teslim edilecektir.


Sendikamıza teslim edilen dilekçeler Genel Merkezimizce belirlenecek tarihte kitlesel basın açıklaması eşliğinde “T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA” adresine PTT/Kargo yoluyla gönderilecektir.

ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİNİN YER DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN YÖK’E BAŞVURDUK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri