17 Nisan 2024 Çarşamba
Anasayfa > HABERLER > İlköğretim okullarında sınıflar, öğretmenlere nasıl dağıtılır?

İlköğretim okullarında sınıflar, öğretmenlere nasıl dağıtılır?

02.06.2017 13:37 12 14 16 18 yazdır
İlkokul ve Ana Okullarında sınıfların hangi sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine dağıtılacağına Öğretmenler Zümresi karar alır. Okul Müdürünün bu konuda yetkisi yoktur.
İlköğretim okullarında sınıflar, öğretmenlere nasıl dağıtılır?

26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Zümre öğretmenler kurulu" başlıklı 35. maddesi 4. fıkrasındaki; "(4) Zümre öğretmenler kurulunda; öğretim programı, ders planlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme araçları, öğrenci başarı düzeyi, okulun fiziki mekanlarının ve ders araç gereçlerinin kullanımı gibi hususlar görüşülerek okulun çevre imkanları analiz edilir ve iş birliği oluşturulur." hükümlerinde zümre öğretmenler kurulunca okulun fiziki mekanlarının görüşülerek işbirliği oluşturulur denilmektedir. Sınıflar da okulların fiziki mekanlarıdır.


Bu hükümlere göre ilkokul ve anaokullarında eğitim ve öğretim yapılacak sınıfların hangi sınıf öğretmenlerine ve okul öncesi öğretmenlerine dağıtılacağına sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri zümresi toplantısında karar alınarak sınıflar ya öğretmenler arasında kura çekilerek belirlenir yada dönerli bir şekilde sınıflar belirlenir.


Okul müdürü ben istediğime isteğim sınıfı veririm hakkına sahip değildir. Çünkü aynı yönetmeliğin "Okul müdürünün görev, yetki ve sorumluluğu" başlıklı 39. Maddesi 1. fırkası 1. cümlesindeki; "(1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda diğer çalışanlarla birlikte müdür tarafından yönetilir." hükümlerine göre okul müdürü diğer çalışanlarla birlikte okulu yönetmektedir.


Dolayısıyla eğitim ve öğretim yapılacak sınıfların, hangi sınıf öğretmenlerine ve okul öncesi öğretmenlerine dağıtılacağına zümre öğretmenler kurulu karar almaktadır.


Ahmet KANDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri