16 Nisan 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > İRFAN CAN KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI

İRFAN CAN KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI

13.06.2021 17:11 12 14 16 18 yazdır
Kadirli ilçesine bağlı Yenigün köyünde yaptırılan ve 3 yıl önce vefat eden öğretmen İrfan Can'ın adının verildiği kütüphane törenle hizmete açıldı.
İRFAN CAN KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI



İRFAN CAN KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ




Türk Eğitim Sen Kadirli İlçe Temsilciliği tarafından yaptırılan kütüphanenin açılışına Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahittin Dolgun'da katıldı. Açılışta konuşan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, merhum İrfan Can'ı rahmetle andıklarını belirterek, kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 


TÜRK EĞİTİM SEN

İRFAN CAN KÜTÜPHANESİ AÇILDI.

Türk Eğitim Sen Kadirli İlçe Başkanlığı  tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan kampanya ile yapımı tamamlanan Yenigün Ortaokulu İrfan Can Kütüphanesinin açılışı kalabalık bir katılımla Yenigün köyünde yapıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Ahmet ARIK, Belediye Başkanı Dr. Ömer TARHAN, Kurumların il ve ilçe müdürleri, Türk Eğitim Sen Genel başkan yardımcıları, Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun, çevre il ve ilçelerden Türk Eğitim Sen Şube Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, sendikaların Kadirli İlçe başkan  yöneticileri, ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında  konuşan Türk Eğitim Sen İlçe başkanı Halim Hallaç “Bir hayalle başladığımız hikayenin bugün hep birlikte finalini yapıyoruz. Ahde vefa imandandır emrine matuf yol yürüyenlerle bu projenin altına imza atıldı. Bu proje sendikal alanı içinde gerek Kadirli ilçemiz de gerekse de Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Açtığımız bu ilk izin, ilk adımın  beraberinde çoğalarak eğitim dünyamıza yön vermesi en büyük temennimizdir. Kullanılmayan bir binanın yeniden eğitim öğretime kazandırılması için, gerek Kadirli ilçemizin eğitim gönülleri, gerekse tüm Türkiye’den bu projeye destekler yağdı.80 bin tl’lik maliyetle bu proje tamamlandı. Tek,hayalimiz vardı hep. O da  ilçemizde bir eğitim gönüllüleri hareketi başlatarak bir maya çalmak düşüncesi,  bu projeyle , bambaşka bir  hal aldı.  Mevzu derindi. Mevzu hayatını Kadirli’nin  gençlerinin geleceğinin  inşasına adayan ve ilmek ilmek yüreklere dokunan merhum İrfan Can hocamızdı. Hep bu milletin derdi ile dertlendi, kaygısını çekti, ve memleket evlatlarının geleceğinin kavgasını verdi. Vefayı, adaleti, edebi, paylaştıkça daha bir güzel dünya olacak hayalini bize o öğretti. Her dokunduğu yüreği hemen unutmayı, mahcup ifadesinin altında  hep veren elin alan elden üstün olduğunu bize   öğretti. O bizim eğitim de kültürde hizmetin yol başçısıydı. Bazı adamlar vardır, ilim İrfan kokar Can’dır. O candı, canımızdı.

Velhasılım,  onun için ne yapsak azdır, bunu biliyoruz. Bu vesile  ile rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun.’’Dedi.

Açılışta konuşan Yenigün Köyü Ortaokulu müdürü; Duygucan Dertli’de okuluna böyle bir kütüphane kazandırdıkları için Türk Eğitim-Sen Kadirli İlçe Başkanı Halim Hallaç ve eğitim gönüllülerine teşekkür etti.

Türk Eğitim Sen Kadirli İlçe Temsilciliği tarafından yatırılan kütüphanenin açılışında konuşan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, merhum İrfan Can'ı rahmetle andıklarını belirterek, kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış  Programında Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Kocaispir, Merhum İrfan Can ‘a yazdığı ‘’ AK SAKALLIM YOLUN OLA’’ şiirini okudu. Yine Şair Ali AKHARMAN tarafından İrfan Can’a yazdığı ‘’ İRFAN CAN KİMDİ? ‘’ şiirini okudu.

Açılış Programında söz alan Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık konuşmasında; ‘’ Kadirli’de her gittiğim ortamda İrfan Can hocamızın adını duyuyor, ve ondan bahsediliyor, bu demek oluyor ki merhum yaptıklarıyla, Kadirli insanın gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Özellikle Sendika başkanımız Halim Hallaç hocama teşekkür ediyorum, büyük bir uğraş ve emek verdiği için dedi. ‘’

Merhum İrfan Can’ın emekli öğretmen eşi Kadriye Can’ da yaptığı konuşmada şunları söyledi;’’ Eminim şimdi o da bizi gözetliyordur,  Ben Kadirli’li değilim ama korkunç bir Kadirli taraftarıyım her şeyiyle. Kadirli için eksik, gedik ne varsa eşim yok ama ben varım iki tane kızım var. Hepinize ayrı ayrı  teşekkür ediyorum emeği geçen. o taşları, boyaları taşıyan eller  dert görmesin, hepinize saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi.

Program kütüphanenin protokol tarafından açılması ile sona erdi.

Türk Eğitim Sen Kadirli Şube Başkanı Halim Hallaç da, merhum İrfan Can'ın Kadirli tarihi ve eğitim alanında önemli çalışmalara imza attığını kaydederek, "Hayatını Kadirli'nin gençlerine, geleceğinin inşasına adayan ve ilmek ilmek yüreklere dokunan merhum İrfan Can hocamızdı. Vefayı, adaleti, edebi, paylaştıkça daha bir güzel dünya olacak hayalini bize o öğretti. Bu vesile ile rahmet ve minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.














Türk Eğitim Sen Kadirli İlçe Başknımız HAlim HALLAÇ'ın Konuşması;


Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarım, Sayın MHP Osmaniye İl Başkan Vekilim, MHP Osmaniye Merkez İlçe Başkanım, Sayın MHP Kadirli İlçe Başkanımız, Ak Parti İlçe başkanım Sayın CHP Kadirli İlçe başkanım, Sayın İl Genel Meclis Üyelerim, Sayın Kadirli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcım , Sayın İl Maarif Müfettişleri Başkanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm , şube müdürlerim, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanım, Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl başkanım Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanım ve yönetim kurulu üyelerimiz, Sayın Osmaniye Ülkü Ocakları İl Başkanım, Türk Eğitim Sen Hatay 2 nolu şube başkanım, Türk Eğitim-Sen Mersin 1 ve 2 Nolu Şube Başkanlarım, Sayın Türk Eğitim- Sen Adana 1,ve 2 Nolu Şube Başkanlarım, Sayın Kahramanmaraş 2 nolu Şube Başkanım , Sayın Tarım Orman Sen İl Başkanım, Türk Emekli Sen Osmaniye İl Başkanım, Kadirli Belediye Başkan Yardımcılarım, Kadirli Belediyesi MHP’li Meclis Üyelerim, Kadirli Belediyesi Ak Partili Belediye Meclis Üyem, Kadirli 7 Mart Gazeteciler Cemiyeti Başkanım, basımızın güzide temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadirli Başkanım, Ülkü Ocakları Kadirli İlçe Başkanım Türk Eğitimsen Düziçi, Sumbas, Bahçe, Toprakkale, Hasan Beyli ilçe Başkanım, Türk Eğitim-Sen Korkut Ata Üniversitesi Başkanım, Sayın Türk Sağlık Sen İlçe Başkanım, Sayın Türk Büro-sen İlçe başkanım, Sayın Türk Haber Sen İlçe Başkanım, Sayın Lider Enerji Sen Başkanım, Türk Tarım Orman Sen İlçe başkanım, Türk Diyanet Vakıf Sen İlçe Başkanım Sayın Türk Yerel Hizmetsen İlçe Başkanım Sayın Eğitim Bir-Sen Kadirli İlçe başkanım, Sayın Eğitim-İş Kadirli İlçe Başkanım, Hak İş ilçe başkanım, Tesiş İlçe başkanım, Kadirli Eğitim, Kültür Vakfı Başkanım, Kadirli İlçemizin kıymetli muhtarları, İlçemizin güzide okullarının müdür, idareci ve öğretmen arkadaşlarım, İrfan Can kütüphanesinin yapımına katkı yapan Kadirli ilçemizin eğitim gönüllüsü büyüklerim,

Yaklaşık bir yılı aşkın süredir yapımını üstlendiğimiz, eğitime adanmış bir ömrün, Kadirli eğitim ve tarihine ışık tutan mümtaz şahsiyet Merhum İrfan Can hocamız adına tamamladığımız Yenigün Köyü Ortaokulu kütüphanesinin açılış programına katılımınızdan dolayı ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.

Sayın Kaymakamım, Kıymetli protokol üyeleri;

Bir Horasan erenin dediği gibi, bulursak dağıtıyoruz, bulamazsak şükrediyoruz. Sabır ve şükür bugün, bu zor günlerde en büyük sınavını veriyor. Var olan şükrünün yok olanda sabrının sınavını veriyor. Aslında yaptığımız çok şey değil biliyoruz. Dünya fani, derdimiz gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Vermek nasip işi, almaksa gönderenin rahmetine mazhar olmak. Konunun özeti bu. Malında, canında emanetçisiyiz. Sorumluluğumuz ağır.

Bir hayalle başladığımız hikayenin bugün hep birlikte finalini yapıyoruz. Ahde vefa imandandır emrine matuf yol yürüyenlerle bu projenin altına imza atıldı.

Kendi sistemini ortaya koyamayan milletler, başkalarının sistemine boyun eğerler. Bilim ve kültürden uzak, vicdan duvarları yıkılmış, inanç sistemini elinin tersiyle iten milletlerin akıbetinin ne olduğu hepiniz tarafından malumunuzdur.

Umutla beklemek güzeldir. Umut olmaksa daha da güzeldir. Rengi, dili,dini ne olursa olsun umut her yerde umuttur. Umut olmak için çıktığımız bu yoldan bugünlere gelindi.

Kullanılmayan bir binanın yeniden eğitim öğretime kazandırılması için, gerek Kadirli ilçemizin eğitim gönülleri, gerekse tüm Türkiye’den bu projeye destekler yağdı.80 bin tl’lik maliyetle bu proje tamamlandı. Tek,hayalimiz vardı hep. O da ilçemizde bir eğitim gönüllüleri hareketi başlatarak bir maya çalmak düşüncesi bu projeyle , bambaşka bir hal aldı. Bu yolun sonu eğitim gönüllüleri hareketini kurumsal bir kimliğe büründürerek, ilçemiz de ilk koru oluşturacak adımları atarak yeni projelere yelken açmaktır. Kimi zaman Kadirlili gençlerimizle elimiz de fırça boya yaptık, kimi zaman geldi öğretmen arkadaşlarımızla birlikte, duvarları kırıp elektrik tesisatlarını yeniledik. An geldi, çökmüş zemine harç olmak gerekti. Çıktı bir ağabeyimiz o iş bende dedi. Kum taşıdık, çimento taşıdık. Zaman geldi, elimizde resim fırçaları ile kütüphane duvarlarına resim yaptık. Sadece kütüphane değil, bir de zeka oyunları sınıfı oluşturduk. Parkeleri bir büyüğümüz, tavanı bir başka eğitim gönüllüsü büyüğümüz temin etti. Çıktı bir gencimiz bilgisayarı sessiz sedasız geldi bıraktı. 2bin adet kitap sözümüz vardı. Kadirli eğitim gönüllülerimiz sözümüzü yerde bırakmadı. Bir bir annelerimiz,ağabeylerimiz,bacılarımız ,il dışından dağcılık kulüplerimiz kitapları teslim etti. Çıktı bir ağabeyimiz boyalar benden dedi. Fotoğrafçı arkadaşımız tablo benden dedi. Kitaplıkları merak etmeyin dedi Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Lisemizin yiğit vefakar öğretmenleri. Çıktı bir gardaşımız kitap raflarının montajını ben yaparım dedi.

Köy çocuklarımızın önüne bu kütüphane ile bir ışık yakabilir, ilim ve irfanına katkı yapabilirsek ne mutlu bize. Asıl o zaman kendimizi bahtiyar addedeceğiz.

Mevzu derindi. Mevzu hayatını Kadirli’nin gençlerinin geleceğinin inşasına adayan ve ilmek ilmek yüreklere dokunan merhum İrfan Can hocamızdı. Hep bu milletin derdi ile dertlendi, kaygısını çekti, ve memleket evlatlarının geleceğinin kavgasını verdi. Vefayı, adaleti, edebi, paylaştıkça daha bir güzel dünya olacak hayalini bize o öğretti. Her dokunduğu yüreği hemen unutmayı, mahcup ifadesinin altında hep veren elin alan elden üstün olduğunu bize o öğretti. O bizim eğitim de kültürde hizmetin yol başçısıydı. Bazı adamlar vardır, ilim İrfan kokar Can’dır. O candı, canımızdı.

 

V elhasılı onun için ne yapsak azdır, bunu biliyoruz. Bu vesile ile rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

 

Bu organizasyonun hazırlanmasında başta hiçbir desteğini esirgemeyen kıymetli ağabeyim, Belediye Başkanımız Dr. Ömer Tarhan Beye ayrıca teşekkür ediyorum. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizim takipçimiz oldu, durduğumuz anda yürüyüşümüze katkı yaptı moral oldu. Buraya gelerek açılımızı onurlandıran başta Sayın Kaymakamım Ahmet Arık Bey olmak üzere siz kıymetli büyüklerimize en kalbi duygularımla saygı ve muhabbetlerimi arz ediyor, teşekkürlerimizi sunuyorum.

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri