18 Nisan 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Kandemir, Ocak Başı Sohbetlerinde Söz Aldı

Kandemir, Ocak Başı Sohbetlerinde Söz Aldı

15.12.2016 12:22 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Türk Ocakları Ocak Başı Sohbetlerinde Ahmet Kandemir; Açığa Alma - İhraç Süreci- Sosyal Medya Paylaşımları- Dijital Araçlar ve Suçlar, Sendikacılık konularında söz aldı.
Kandemir, Ocak Başı Sohbetlerinde Söz Aldı


13 Aralık 2016 Salı günü saat 19:30 da Osmaniye Türk Ocakları hizmet binasında Osmaniye Türk Ocakları Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA'yanın açılış konuşmasını yaptıgı toplantıda şehitlerimiz için okunna Kuranı -Kerim tilavetinden sonra dua yapıldı.





Ardından İstanbul'da yaşanan hain terör saldırısı hakkında "Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için herkes sorumluluğunun gereğini hakkıyla ifa etmek zorundadır." diyerek basın açıklamasında bulundu.


Açıklamanın tamamı şöyle:

"10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş'ta Türkiye ve Türklük düşmanı odakların tezgâhladığı, aşağılık teröristlerin icra ettiği alçakça ve haince terör eyleminde 30'u polis 7'si sivil, bir kişi de kimliği tespit edilememiş olmak üzere toplam 38 yurttaşımız şehadet şerbetini içti. 14'ü yoğun bakımda olmak üzere 155 yaralımız var. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Saldırının binlerce kişinin izlediği bir futbol karşılaşmasının kısa bir süre sonrasında, stadın hemen yakınında gerçekleşmesi, taraftar gruplarının dakikalar öncesinde o alandan ayrılmış olması belki de yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybedeceği bir faciayı kıl payı atlattığımızı işaret ediyor. Bu durum güvenlik açısından üzerine ciddi değerlendirmeler yapılması gereken bir hadisedir. 

On yıllardır kadim medeniyet coğrafyamız üzerinde uğursuz planlarını uygulamaya koyan ve Müslümanların kanları ve kaynakları üzerinde kirli ve aşağılık bir paylaşım savaşı yürüten güçlerin hedefinde bin yıldır bu coğrafyanın hâkimi ve hâdimi olan büyük Türk milleti ve Türk devleti var.

Türk milleti olarak bu alçak saldırının arkasındakilerin döktükleri timsah gözyaşlarını fark etmemizi sağlayan köklü bir tarihe sahibiz. Türkiye'yi kendi küresel tasavvurlarına hizmet ettirmek için ellerinden geleni artlarına koymamalarına şaşırmayacağız. Bunu bilerek geleceğe yürümek için kendi içimizdeki çelişki ve ihtilâfları gidermeye, birlik ve beraberlik içinde beka mücadelesi vermeye mecburuz.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkeyi yönetenlerin her türlü iç siyasî mülahazanın dışında bu beka mücadelesine odaklanması tarihî bir sorumluluktur. Ülkenin ve çevremizin içinden geçtiği bu badireye rağmen enerjimizi iç çekişmelere ve gereksiz tartışmalara harcamak lüksüne sahip değiliz. Ortak aklı, istişare mekanizmasını sonuna kadar işletmeliyiz.  PKK, PYD, YPG, IŞİD, DHKP-C, FETÖ,  hangisi olursa olsun bütün terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadelenin sadece teröristle değil onların arkasındaki güçlerle ve organizasyonlarla mücadele olduğunun şuuruyla topyekûn bir seferberlik ilan etmeliyiz.

Tekrar hatırlatıyoruz:

Gün,  Türkiye'yi zayıflatmak, bölgede etkisizleştirmek ve gerekirse bunun için bölmek için elinden geleni ardına koymayan sözde müttefik ve dostlara karşı uyanık olmak, birlik olmak günüdür.

Bu badireden kurtuluşun yolu da akıl ve bilgiyle hareket etmek; devlet yönetiminde adaleti, emaneti ehline vermeyi ve istişareyi hâkim kılmaktır.

Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için herkes sorumluluğunun gereğini hakkıyla ifa etmek zorundadır.

Allah milletimizin yâr ve yardımcısı olsun. Şühedanın kanı yerde kalmasın."




"Değerli Büyüklerim" diyerek söz alan Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR; Bu kadar nitelikli bir haziruna bilgi aktarmaktan gurur duyuyor ve bu şansı bana veren Sayın Osmaniye Türk Ocakları Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA'ya huzurunuzda teşekkür ediyorum diyerek söze başlayarak konu başlıkları aşağıda yer verilen konularda karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmuştur.


 Gündem Maddeleri;


Sendikacılık Nedir?

 

Sosyal Medya Paylaşımları,

 

Nedir bu BYLOCK,

 

İş Güvencemiz,

 

Misafirhanelerimiz,

 

Öğrenci Yurdu Yaptırıyoruz,

 

Proje Okulları Masalı,

 

Açığa Alma ve ihraç Süreci;


Devir Elektronik Cihazları Kollama Devri,


Cep Telefonlarının Dinlenerek Kaydedilmesi,

 

Kayıt Yapılması Suç mudur, İzinsiz Kayıt Delil Olabilir Mi?

 

T.C. Yargıtay 12. Ceza Dairesinin 28.04.2014 Tarihli 2013/26087 Esas 2014/10205 no.lu kararında; "Eylemi başka türlü ispat etmesinin mümkün olmadığı, bu savunmayı doğrulayan bilir kişi raporuna göre, sanığın başkaca şekilde ispatlanması mümkün olmayan bir hal içerisinde iken, toplantıda kendisine yönelik hakaret içerikli konuşmayı kayda almasını, sanığın eyleminin hukuka aykırı olduğunu kab Osmaniye Türk Ocakları Ocak Başı Sohbetlerinde bu akşam Konuşmacı Ahmet Kandemir; Açığa Alma - İhraç Süreci- Sosyal Medya Paylaşımları- Dijital Araçlar ve Suçlar, Sendikacılıkul etmenin mümkün olmadığı" yani, "aleni olmayan toplantıda kendisine hakaret edenin konuşmasını telefonuna kaydetmek suç oluşturmaz", yönünde bir karar vermiştir.

Kararın Özeti: Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçunda; sanığın özel bir bankanın genel müdürlüğü bünyesinde inşaat proje sorumlusu, müştekinin ise aynı birimde inşaat birim müdürü olarak çalıştığı, sanığın, müştekinin kendisi hakkında performans değerlendirmesi için odasında müdür yardımcısının da katılımıyla yaptığı aleni olmayan toplantıda konuşulanları, diğerlerinin rızası olmaksızın cep telefonu ile kayda alarak, toplantıda müştekinin kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığında şikayetçi olması şeklinde gelişen olayda; sanığın birim müdürü olarak çalışmaya başlayan müştekinin göreve başladığı günden bu yana kendisine karşı negatif bir tutum içerisinde olduğu, daha önce iş ortamında kendisine sözlü olarak hakaret ettiği, toplu ortamlarda kendisine karşı rencide edici ve küçük düşürücü tavırlar sergilediği, yaklaşık 1 ay önce hakkında haksız yere soruşturma başlattığı, olay günü de, performans değerlendirme toplantısında kendisine hakaret içerikli sözler söylemesi nedeniyle üzerindeki cep telefonu ile gizlice kayıt yaptığı, eylemi başka türlü ispat etmesinin mümkün olmadığı yönündeki savunması ile bu savunmayı doğrulayan bilirkişi raporuna göre, sanığın başkaca şekilde ispatlanması mümkün olmayan bir hal içerisinde iken, toplantıda kendisine yönelik hakaret içerikli konuşmayı kayda aldığı, sanığın eyleminin hukuka aykırı olduğunu kabul etmenin mümkün olmadığı anlaşıldığından, tebliğ namede bozma öneren düşünceye iştirak edilmemiş, gerekçede her ne kadar, atılı suçta failin aleni olmayan konuşmanın tarafı olmayan herhangi bir kişi olması gerektiğinden, sanığa yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmadığı belirtilerek, sanığın bereatine karar verilmiş ise de, gerekçesi yanlış olan hükmün, sonucu itibariyle doğru olduğu anlaşılmakla bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri