28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > MEB'in Performans Dayatmasını Kkabul Etmiyoruz

MEB'in Performans Dayatmasını Kkabul Etmiyoruz

28.03.2018 17:11 12 14 16 18 yazdır
29 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında, aşağıda belirtilmiş olan metni Öğretmenlerimizin ALO 147, CİMER ve BİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına iletmek üzere kampanya başlatılmıştır.
MEB'in Performans Dayatmasını Kkabul Etmiyoruz

Öğretmenlere performans değerlendirme sistemi getiriliyor. Yeni sisteme göre öğrenciler ve veliler, öğretmenlere puan verecekler. Pilot uygulama başladı. Tüm okullarda hayata geçirilmesi planlanıyor. Öğretmenlerin tepkisi çığ gibi büyüdüğü halde MEB geri adım atmıyor. Öğrenciler şimdiden öğretmenleri notla tehdit etmeye başladılar. Öğretmenleriyle sözlü tartışmaya girmeye başlayan öğrenciler; öğretmenleri açık açık düşük puan vermekle tehdit ediyorlar. Özellikle lise öğrencileri arasında bu durum popüler olmuş durumda. Öğretmenlere düşük not vermenin planlarını yapmaya başladılar. Öğretmen-öğrenci hiyerarşisini şimdiden bozmuş olan bu sistem en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Bu uygulama resmen öğretmenleri öğrencilerin oyuncağı haline getirmektedir. Öğretmenlerin itibarını yerle bir eden bu sistemden vazgeçilmelidir.

MEB tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik çalışmasının getirebileceği olumsuzluklara dikkat çekmek, hem de öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için;  


1- ALO 147 ETKİNLİĞİ


Türk Eğitim-Sen olarak, geçtiğimiz Ekim ayında 12 ilde pilot uygulaması yapılan ve çok ciddi sıkıntılara neden olan bu çalışmanın hayata geçirilmemesi için her türlü hukuki ve demokratik hakkımızı kullanacak ve buna geçit vermeyeceğiz. Diğer yandan da bu garabet uygulamanın sakıncaları hakkında kamuoyu oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda eğitim çalışanlarının kanaat ve hassasiyetlerinin daha iyi anlaşılması için MEB Alo 147 bilgi hattı üzerinden bir başvuru kampanyası yaparak Bakanlığımızın dikkatine sunmak istiyoruz.

Tüm meslektaşlarımız, 29 Mart 2018 Perşembe günü 17:00-20:00 saatleri arasında Alo 147’yi arayarak “ÖĞRETMENLERİMİZİN İTİBARINI RENCİDE EDECEK OLAN PERFORMANS SİSTEMİNE KARŞIYIM” beyanını ifade edecektir.

Diliyoruz ki, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarının sesine kulak verir ve eğitim hayatımızı yeni huzursuzluklarla karşı karşıya bırakmaz.


2- CİMER ve BİMER ETKİNLİĞİ


29 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında, aşağıda belirtilmiş olan metni Öğretmenlerimizin CİMER ve BİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına iletmek üzere kampanya başlatılmıştır.


BİMER VE CİMER’E GÖNDERİLECEK METİN

Cumhurbaşkanlığı / Başbakanlık Makamına;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı kamuoyu bilgisine yansımıştır.

Öğretmenlerimizin performanslarını değerlendirmeye dönük yeni bir uygulamayı öngören bu sistemin hem öğretmenlerimizi huzursuz edeceği, hem mesleğimizin itibarını rencide edecek yeni bir vasıta olacağı hem de çalışma barışını bozacağı kaçınılmazdır.

Öğretmen, not verilen değil, not verendir. Performans değerlendirmesi çerçevesinde okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin puanla öğretmeni değerlendireceği bir uygulamanın objektif olmayacağı, kişisel, sendikal ve siyasal bir takım saiklerle tutum takınılabileceği endişesi ciddi bir ihtimaldir.

Öte yandan zaten öğrenci üzerinde hiçbir hakimiyeti bırakılmayan öğretmenler ile bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenci ve veliler olabileceği de garabet bir durum olarak ortaya çıkabilecektir. Nitekim geçen yıl Ekim ayında 12 ilde yapılan pilot uygulama bu tür örnekleri yaşatmış idi.

Tüm bunlar ışığında aşikardır ki, bu uygulama Türk milli eğitimine yarardan çok zarar verecektir. Bu itibarla bir öğretmen olarak bu uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan derhal vazgeçilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir.

Saygılarımla arz ederim.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BİMER

https://www.bimer.gov.tr/

CİMER

https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri