18 Nisan 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > MEB'in Performans Değerlendirme Sistemine Karşı Eylem Kararı Aldık

MEB'in Performans Değerlendirme Sistemine Karşı Eylem Kararı Aldık

25.10.2017 17:05 12 14 16 18 yazdır
Genel Merkez Yönetim Kurulumuzca bakanlığın ucube performans değerlendirme sistemine karşı eylem kararı alındı.
MEB'in Performans Değerlendirme Sistemine Karşı Eylem Kararı Aldık
 Milli Eğitim Bakanlığının pilot illerde uygulamaya koyduğu ucube performans değerlendirme sistemine karşı sendika genel merkezimizce eylem kararı alınmıştır. Alınan eylem kararına göre öğretmenlerimizin bir başka öğretmen hakkında değerlendirme yapmaması gerekmektedir.

Genel merkezimizce yapılan açıklamada "Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 12 ilde performans değerlendirmesi için pilot uygulama yapılacağı belirtilmiştir. Türk Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulumuzun 25/10/2017 tarih ve 156 K. sayılı kararıyla, 12 ilde pilot olarak başlatılan ve daha sonrasında Türkiye geneline yaygınlaştırılacak olan performans değerlendirmesi çerçevesinde; okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin öğretmeni değerlendireceği uygulamanın öğretmenler arasında çalışma barışını bozacağı, ayrıca böyle bir değerlendirmenin Türk milli eğitimine yarardan çok zarar vereceği kanaatiyle, üyelerimizin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı süresince, öğretmenler için değerlendirme yapmamalarına, karar verilmiştir." denildi.



PDF FORMATINDA EYLEM KARARI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri