19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > MİLLETİN İSTİKLALİNİ, YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR

MİLLETİN İSTİKLALİNİ, YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR

22.06.2021 00:01 12 14 16 18 yazdır
Amasya'da alınan kararlar sadece savaşın gidişatını etkilememiş, aynı zamanda yeni kurulacak devletin halkın iradesiyle sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayacak adımları da imkanlı hale getirmiştir.
MİLLETİN İSTİKLALİNİ, YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR
Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR Amasya Tamimi nedeniyle bir mesaj yayınladı.


İstiklal Mücadelesinin kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için çetin mücadeleler verilmiş, ağır bedeller ödenmiştir.


Büyük Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan bu süreçte Amasya, Erzurum, Sivas'ta tarihi kararlar alınmış, millet İradesinin tecelligahı Büyük Millet Meclisi açılmış, bağımsızlık mücadelesi sürdürülürken ileride kurulacak Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır. 22 Haziran 1919 da imzalanan Amasya Genelgesi'nde duyurulan "Milletin İstiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." esası milli egemenlik İlkesinin hayati önemini ve değerini daha o günlerde ortaya koymuş, milletimizin hür ve müstakil yaşama kararlılığını güçlü şekilde dünyaya İlan edilmiştir.


Kurtuluş Savaşı'nın amacı ve yöntemini belirleyen bu belgeyle aynı zamanda direniş esasları da ortaya konmuş, millet topyekun mücadeleye çağrılmıştır. Amasya'da alınan kararlar sadece savaşın gidişatını etkilememiş, aynı zamanda yeni kurulacak devletin halkın iradesiyle sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayacak adımları da imkanlı hale getirmiştir.

 

Atatürk ve arkadaşlarının o zor günlerde bağrına basan Amasyalılar, destekleri ve ilgileriyle moralleri yükseltmiştir. Amasya ve diğer yerlerde alınan kararlar ve verilen mücadeleler sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Meclisimizin aldığı İlerici kararlarla, hedeflerine güçlü şekilde ilerlemektedir.


Amasya Genelgesi'nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını, Amasya'da alınan tarihi kararlara imza atanları, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.


Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı

Ahmet KANDEMİR

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri