19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Okul Müdürleri Davaları Kazanmaya Devam Ediyor-3

Okul Müdürleri Davaları Kazanmaya Devam Ediyor-3

14.05.2015 13:02 12 14 16 18 yazdır
2014 Yılı Ağustos ayında görev süreleri uzatılmayan okul müdürleri açtıkları davaları kazanmaya devam ediyor.
Okul Müdürleri Davaları Kazanmaya Devam Ediyor-3
2014 Yılı Ağustos ayında dört yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinden görev süresi uzatılmayanlar açtığı davaları kazanmaya başladı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda görev süreleri uzatılmayanlar idari yargıya başvurarak yapılan haksızlıkların iptal edilmesini talep etmişlerdi. 


Adana İdare Mahkemeleri ise okul müdürlerine yapılan değerlendirmelerde idari makamlarca değerlendirmelerin objektif yapılmadığına, soyut ve dayanaksız olduğunu ifade ederek dava konusu işlemleri iptal etmiştir. Mahkeme kararında "...dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır."


Adana İdare Mahkemelerinde dava açan okul müdürlerinden şu ana kadar AHMET KIRAÇ, VEDAT ÖZCAN ve ADİL ÇİMEN açtıkları davayı kazanmışlardır. Yargı kararlarının Osmaniye eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederiz.


Ahmet KIRAÇ'ın mahkeme kararı için tıklayınız.

Vedat ÖZCAN'ın mahkeme kararı için tıklayınız.

Adil ÇİMEN'in mahkeme kararı için tıklayınız.


Okul Müdürleri Davaları Kazanmaya Devam Ediyor-

Adana İdare Mahkemelerinden Osmaniye MEM'e Yargı Tokadı 

YANDAŞA BİR KÖTÜ HABERDE OSMANİYEDEN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri