19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > 2017-2018 Okulların Hizmet Puanları Güncellendi

2017-2018 Okulların Hizmet Puanları Güncellendi

29.09.2017 23:38 12 14 16 18 yazdır
2018 yılı Ocak ayı ek Tebliğler Dergisinde il genelinde okullarımızın hizmet puanları ve zorunlu bölge hizmeti durumu yeniden belirlendi.
2017-2018 Okulların Hizmet Puanları Güncellendi

2018 Yılı İtibariyle;


Osmaniye il genelindeki okulların hizmet puanları için tıklayınız.


Osmaniye ili birinci hizmet bölgesinde yer aldığından 10-11-12-14-16 ve 18 puanlarından başka bir puan verilememektedir.

 

(Ekli listede 14 ve üstü puan verilen okullar zorunlu hizmete tabidir.)


Türkiye genelinde ki tüm okulların hizmet puanları için tıklayınız.


Hizmet bölgeleri, hizmet alanları ve hizmet puanları ne demektir?

 

İLİMİZİN ZORUNLU HİZMET SÜRECİ


1-Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerimizdeki okulların tamamının zorunlu hizmet kapsamına alınması,


2- Bahçe, Düziçi ve Kadirli İlçemizdeki köy okullarından durumu uygun olanlarının zorunlu hizmet kapsamına alınması,


3-İlçe merkezlerindeki okullarının hizmet alanı ve puanı ile köy okullarının hizmet alanları ve puanlarının aynı olması nedeniyle hakkaniyet ölçüsünde bu alan ve puanların güncellenmesi,


Örneğin; Düziçi Yeşildere köy okullarının, Kadirli tahta köy okulunun, Sumbas Gafarlı köy okulunun, Osmaniye Yarpuz köy okulunun zorunlu hizmet kapsamına alınarak puanın yükseltilmesi için çalışma başlattık.


İlk önce 2014 yılında www.tesosmaniye.com sendika sitemizde; Okulların hizmet puanları doğrumu? Haberimizde ve editörü olduğum www.memurlar.net sitesinde defalarca “Okulların hizmet puanları güncellenmelidir.” şeklinde hizmet alanları ve puanlarını gündeme getirmiş olup Şubat 2014 tarihli; Hizmet puanları güncellenmelidir Haberimizde "Bir an önce okulların hizmet puanları yeniden güncellenmeli ve zorunlu hizmet kapsamına alınacak okullar tekrar belirlenmelidir." demiştik.


Okulların hizmet puanları doğrumu?  Haberimizde yer verdiğimiz ilimiz okullarının hizmet puanlarının incelenerek bulunduğunuz okulun hizmet puanının eksik olduğunu düşünüyor iseniz özellikle belde veya köy okulları için yakın çevrenizdeki diğer okullarla kıyaslama yaparak gerekçesi ile sendikamıza bildirmeniz halinde hizmet puanının düzeltilmesi yönünde gerekli yazışmalar yapılacağını ilimizdeki üyemiz olsun olmasın tüm Öğretmenlerimizin cep telefonlarına gönderdiğimiz mesajla duyurduk ve bilgi toplamaya çalıştık.


Mesajımızda okullarımızın hizmet puanlarının güncelleneceğini belirtip hizmet puanları eksik ya da yanlış olarak girilen okullarımızın durumlarını bize bildirilmesini öğretmenlerimizden istedik.


İlçe teşkilatlarımızdan da okulların hizmet puanları yönünden değerlendirmelerini istemiştik.

 

Öğretmenlerimizden, ilçe teşkilatlarımızdan gelen bilgiler birleştirilmiş ve özellikle köy okulları gezilerimizde elde ettiğimiz veriler ile zenginleştirilmiş bu verilerin komisyonda dile getirilmesi için hazırlıklar tamamlanmıştır.

 

MEB, “HİZMET PUANLARI GÜNCELLENSİN” DEDİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı 10.04.2014 tarih ve 1481807 sayılı yazıları ile hizmet puanlarının güncellenmesi duyurusunu 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermiştir.

 

Bu durum Okulların hizmet puanları güncelleniyor Başlığıyla sitemizde haber yapılmıştır.


Milli Eğitim Bakanlığının yazısı üzerine o tarihte Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan yönetim boşluğu Müdür Vekili Halil İbrahim KAHRAMAN ile görüşmeden Vali Yardımcımız Sayın Nail ANLAR ile görüştüm.


Görüşmemde; Hasanbeyli ve Sumbas ilçesindeki okulların zorunlu hizmet kapsamına alınması gerektiğini bu ilçelere il dışından rahat bir şekilde öğretmenlerin zorunlu hizmetlerini tamamlamaları için atanabileceğini, köy okullarında görev yapan öğretmenlerin merkez okullarına göre daha fazla puan almalarının morallerini yükselteceğini belirterek konunun önemini anlattım.

Örnek olarak Cebel köyün puanı ile 7 Ocak İlköğretim okulunun puanının 10 olduğunu anlattım, Cebel köyüne ulaşımın çok zor olduğunu buraya giden öğretmeninde 10 puan aldığını 7 Ocak İlköğretim okuluna giden öğretmeninde 10 puan aldığını bunun hakkaniyet ölçüsünde olmadığını vurguladım.


Bu görüşme üzerine Sayın Vali Yardımcımız Müdür Vekili Halil İbrahim KAHRAMAN 'ı arayarak çalışmanın derhal yapılması talimatını vermiştir.


Bu durum üzerine Müdür Vekili Halil İbrahim KAHRAMAN'la görüştüm çalışmalara ne zaman başlamamız gerektiğini sordum. Halil Bey, Ahmet bey biz sana güveniyoruz. Siz yapın getirin biz komisyonda görüşelim demiştir.


Biz bu durum üzerine bizzat kendim gezdiğim 200 okulun ulaşım şartlarını bildiğimden ayrıca Kadirli, Sumbas, Hasanbeyli, Düziçi ve Toprakkale İlçe Başkanlarımıza taslak listeleri göndererek objektif bir biçimde puanlama yapmalarını istedim.


Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ilçelerden resmi yazı ile bilgiler istemiştir. Bu yazılara Toprakkale ve Hasanbeyli ilçelerinden gelen yazılarda doyurucu açıklamalarla cevap verilmiştir.


Ayrıca bizzat Hasanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KOÇAK ile tarafım telefonda görüşmüş ve birlikte mütalaa edilerek okulların puanları kararlaştırılmıştır.


Bizdeki bilgiler, İlçe Temsilciliklerimizden gelen bilgiler üyelerimizden ve sitemizde yaptığımız haberimizin altına yapılan yorumlardan elde ettiğimiz bilgiler ışığında taslak bir liste hazırlayarak sitemizde yayınladık.


Taslak listenin yayınlandığını Osmaniye'deki tüm öğretmenlerin cep telefonlarına mesaj atarak duyurduk ve itirazı olanların haber vermesini istedik.


Gelen itirazları da değerlendirerek ilimizdeki zorunlu hizmet kapsamına alınan yeni okullar ve diğer okulların hizmet puanları güncellenerek sitemizde yayınlanmıştır.


Bu süreçte en dikkat çekici hizmet puanı Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün puanı 12 olarak sistemde kayıtlıydı. Yeniden belirlemede Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Hizmet puanı 10 olarak düzeltilmiştir.


Sendika Başkanı olarak yer aldığım komisyon çalışmalarında ilimizdeki tüm okulların hizmet puanları İl milli eğitim müdürlüğünde yapılan komisyon toplantısı sonucunda okulların hizmet puanları ve zorunlu hizmet durumları tekrar değerlendirilmiş il genelindeki okullarımızın puanları ve zorunlu hizmet durumları yeniden belirlenerek bakanlığa gönderilmiştir.


İLGİLİ OLAN BİLGİ SAHİBİ OLUR


köy köy okul gezerek sorun ve sıkıntıları  yerinde gören okulların ve eğitimin sorunlarını ve öğretmenin çektiği sıkıntıyı tespit eden ilgili olan bilgi sahibi olur;



Yarpuz'da, Buçakçılar'da

Nohut"ta Burgaçlı'da Veli Keleş ilkokulunda,

Alibozlu'da Atalan'da, Bostanlar'da Bayındırlı'da, Böcekli'de Çerçioğlu'nda, Çitli Harun Reşit'de, Çotlu'da Ellek'te, Elbeyli'de Farsak'da, Gökçayır'da, Karagedik,de, Karaguz'da Kuşçu'da, Oluklu'da, Pirsultanlı'da, Selverler'de, Yazlamazlı'da, Yenifarsak'da, Yeşilbayır'da, Yeşildere'de, Yeşilyurt'da, Yukarıhacılar'da,

Yoğunoluk'da, TEAŞ Aslantaş'da, Tahta'da, Sofular 'da, Mehedinli'de, Kösepınarı'nda, Koçlu'da, Kızyuysuflu'da, Kesim'de, Kesikkeli'nde, İlbistanl'da, Göztaşı'nda, Bahadırlı'da, Degirmendere'de,

Karayiğit'de, Sarayova'da,

Çiçeklidere'de, Akçataş'da, Akdam'da, Alibeyli'de, Gafarlı'da, Kızılömerli'de, Küçükçınar'da, Reşadiye'de, Yeşilyayla'da,

Arslanpınarı'nda, Sazlık'ta,

yerinde gören sendika gerekeni yapmıştır.

2015 yılında tekrar yapılan güncelleme ile Bahçe ilçemizin zorunlu hizmete alınmasının yanı sıra Toprakkale ilçemiz merkezindeki okulların puanlarının bir puan artırılması ile 2014 yılında hatalı belirlenen Kadirli ilçesindeki bir okulun zorunlu hizmet kapsamına alınması, Düziçi ilçesinde puanları hatalı belirlenen bazı okulların puanların yükseltilmesi önerimizde Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştır.

 

Bu bağlamda;


1- Hasanbeyli, Sumbas ve Bahçe ilçelerimizdeki tüm okullarımız zorunlu hizmet kapsamına alınmış bu ilçelerdeki köy okullarının hizmet puanları ilçe merkezlerindeki okullara göre 1-2-3 puan daha artırılmıştır.


2- Kadirli ve Düziçi ilçelerimizdeki birçok köy okulu zorunlu hizmet kapsamına alınmış ve puanları eski puanlarına göre 1-2-3 puan daha artırılmıştır. Kadirli ve Düziçi köy okulları gerçek hizmet puanına kavuşmuştur.

 

3- Osmaniye Merkez ilçeye bağlı Cebel köyümüzdeki okul zorunlu hizmet kapsamına alınmış ve köy okullarımızın puanları eski puanlarına göre 1-2-3 puan daha artırılmıştır. 

 

4-Toprakkale ilçemizdeki tüm okullarımızın hizmet puanları 1-2 puan artırılmıştır. Toprakkale köy okulları gerçek hizmet puanına kavuşmuştur. 


5- Zorunlu hizmet kapsamına giremeyen tüm köy okullarımızın hizmet puanları ilçe merkezlerindeki okulların hizmet puanlarına göre 1-2 puan artırılmıştır. Köy okulları gerçek hizmet puanına kavuşmuştur.


Üzülerek duyuyorum ki; biz bu çalışmaları yaparken hiç bir yerde olmayanlar diyormuş ki, iki gün uyumadık Sumbas, Bahçe ve Hasanbeyli ilçesindeki okulları zorunlu hizmete aldırdık diyorlarmış. Ayrıca Bahçe ve Hasanbeyli'deki okulların hizmet puanını belirlemek için 2 gün uyumamaya gerek yoktur 10 dakika sürmez bu okulların puanını girmek. 


Öncelikle şunu söylemeliyim bir okulun puanını il belirler, Ankara ile bir ilgisi yoktur. Ankara sistemi açar il puanı girer.


Biz önce veri topladık, bakanlığın sistemi açması için www.memurlar.net sitesi üzerinden kamuoyu oluşturduk, sistem açıldı, yetkili sendika olarak tüm gücümüzle katkıda bulunduk. 


İlk defa Osmaniye ilimiz okullarının hizmet alanları ve puanları güncellenerek 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Eki "Ek-2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesi" Mayıs 2014 tarihli ve 2680 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştır. 


İlimizde 427 okuldan 107 tanesi zorunlu hizmet kapsamına alınmıştır. Zorunlu hizmet kapsamında ilçe bazında zorunlu hizmete alınan okul sayıları:

Merkez: 1

Kadirli: 22

Sumbas: 30

Düziçi: 43

Bahçe: 4

Hasanbeyli: 7

Toprakkale: 0


Buradan benimle birlikte bir hafta boyunca bilgisayar başından bilgi giren MEBBİS sorumlusu Ramazan ÖZTÜRK'e ve Türk Eğitim Senin Cefakâr İlçe başkanlarına, iş yeri temsilcilerimize ve bilgi aktaran öğretmenlerimize tek tek teşekkür ederiz. 


Bunun haricindekiler lafı güzaftır.


Filan yeri zorunlu hizmete ben aldırdım, biz aldırdık, iki gün uyumadım, biz yaptık diyenlere kulak asmayın Allah doğruyu biliyor.


Mayıs 2014

Ahmet KANDEMİR
Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı

 

Bahçe İlçemizin Zorunlu Hizmet Kapsamına Alınmasını İstedik


Hayırlı olsun BAHÇE


Bahçe İlçemizin Tamamı Zorunlu Hizmete Alındı


Okulların hizmet alanları yeniden belirleniyor


Zorunlu Hizmete Alınan Okullar Öğretmene Kavuştu


İlimizin zorunlu hizmet hikayesi


Okullarımızın Yeni Hizmet Puanları

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri