29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > OSEV'den Kudüs Hakkında Basın Açıklaması

OSEV'den Kudüs Hakkında Basın Açıklaması

11.12.2017 23:49 12 14 16 18 yazdır
ABD Başkanı Trump'a bir tepki de Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSEV) den geldi.
OSEV'den Kudüs Hakkında Basın Açıklaması
Osmaniye Sevdalıları Platformu (OSEV) tarafından, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması ile ilgili kınama ve telin açıklaması yapıldı.
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Gökhan Erkmen Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşmasına Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "Kudüs'ten Türk bayrağı 400 sene sonra indirildi. O günden beri hiç kimsenin Ortadoğu'ya daha iyi bir düzen getirdiğini söylemek mümkün değil" sözünü hatırlatarak başlayan OSEV Dönem Başkanı Mimar Haydar Aktürk, "Osmaniye Sevdalıları Platformu olarak, ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma konusundaki kararını kaygı ve endişeyle takip ediyoruz. Bu karar, bölge ve dünya barışına büyük darbe vuracak, meseleleri daha da çözümsüz hale getirecektir. Kudüs; Hıristiyanlar, Yahudiler ve biz Müslümanların önem verdiği kutsal bir merkezdir. İsrail, 1967'den bu yana, Doğu Kudüs'ü işgal etmektedir ve bugüne kadar da her geçen yıl, bu bölgede Yahudi yerleşimini kanunsuz bir şekilde artırmaktadır. Kudüs, asla İsrail'in başkenti yapılamaz. ABD'nin bu çabası, bölgedeki sorunların durulmasına değil; önü alınamaz çok daha büyüklerinin ortaya çıkmasına yol açacaktır. Birleşmiş Milletleri; kendi kararlarının ihlalini engellemeye, İsrail'i uluslararası hukuka riayet ederek Kudüs'ü başkent yapma hevesinden ve Yahudi yerleşimlerini artırma çabasından vazgeçirmeye ve ilahi dinlerin hassasiyetini göz önünde bulundurmaya davet ediyoruz. İslam ülkelerinin de her türlü uluslararası platformda bunu önlemek için ellerinden gelen gayreti göstermeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Türkiye'nin çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Haydar Aktürk açıklamasını şöyle tamamladı: "Osmaniye Sevdalıları Platformu, Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmasına yönelik her türlü adımdan bir an önce vazgeçilmesini; yapılanların bölgede barışa hizmet etmeyeceğini ifade eder; barışın sağlanmasının en temel yollarından birinin Filistin Devleti'nin dünyada tam anlamıyla tanınması ve haklarının iadesi olduğunu; İsrail'in 1967'den beri işgal ettiği Doğu Kudüs'teki işgal ve iskân politikasının bir an önce bitirilmesinin zorunluluğunu ve nihai olarak İsrail'in Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihî konumuna saygı göstermesinin insani ve hukuki bir yükümlülük olduğunu; Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmayı bir görev bilmektedir. Osmaniye kamuoyuna saygıyla duyururuz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri