29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > OSMANİYE DEMOKRASİ NÖBETİNDE

OSMANİYE DEMOKRASİ NÖBETİNDE

19.07.2016 23:41 12 14 16 18 yazdır
İstiklalimizin simgesi şanlı al bayrağımızın altında tek yüreğiz.
OSMANİYE DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Osmaniye'de birlik ve beraberlik mesajı vermek, vatanımıza, bayrağımıza ve demokrasimize tehdit oluşturan her unsur karşısında dik bir duruş sergileneceğini göstermek amacıyla Valimiz, Milletvekillerimiz, Komutanlarımız, Belediye Başkanımız, Siyasetçilerimiz, Yöneticilerimiz ve STK Temsilcilerimiz ile bağımsızlığımızın ve istiklalimizin simgesi şanlı al bayrağımızın altında tek yüreğiz.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Sayın Valimiz Vali Kerem Al başkanlığında düzenlenen toplantıya Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri (Oda, Sendika, Vakıf ve Dernek Temsilcileri), muhtarlar ve medya mensupları katılırken,

Osmaniye Valisi Kerem AL; "Osmaniye tarihinin hiçbir döneminde ihanete geçit vermediği gibi, bugün de vermemiş, yarın da vermeyecektir" dedi.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Valimiz Kerem Al, tarihi anlar yaşadığımızı ifade ederek, "Devletimizin, silahlı kuvvetlerimizin içine çöreklenmiş bir grup hainin devlete karşı kalkıştığı saatler yaşadık. Gözlerini kan bürümüş, akıl ve izandan yoksun caniler, bu milletin vatan savunması için kendilerine emanet ettiği silahları, bu vatanın evlatlarının tesislerinin üzerine doğrultmaktan çekinmeden, vatan evlatlarını hunharca katlettiler. Millet iradesini gasp etmeye çalıştılar. Bu nedenle kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesi milletimizin tarihine bir kara leke olarak, kalkışmanın defedildiği 16 Temmuz sabahı ise Demokrasi Bayramı olarak anılacaktır.  Bu milletin kıt kaynakları ile okuttuğu, rütbe, mevki ve makam sahibi yaptığı, vatan savunması için silahlarını emanet ettiği bu grubun ihaneti bizleri derinden sarsmıştır. Göz dönmüş bu caniler, hiç ummadıkları şanlı bir direnişle karşılaştılar. Milli iradeyi savunmak için göğüslerini siper eden kahramanları hesap edemediler. Kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yurt çapında gerçekleşen bu asil duruş, güzel Osmaniye'mizde de en vakur şekilde yaşandı.Siyasi fikir ve parti ayrımı mülahazası düşünülmeksizin, Osmaniye'miz tek vücut oldu. Osmaniye'mizle övünüyoruz. Osmaniye tarihinin hiçbir döneminde ihanete geçit vermediği gibi, bugün de vermemiş, yarın da vermeyecektir. Bu duygularla, gazamız kutlu olsun" diye konuştu.

Osmaniye AKP Milletvekili Suat Önal; "Bu birlik ve beraberliğimizle gurur duyuyorum Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın." dedi ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

Terörle millet olarak mücadele edildiğini altını çizen Önal, "Asli görevi bu devleti, bu vatanı, bu bayrağı korumak olan insanların namlularını milletimize doğrultmuş olan bu hain çeteleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz, hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu. Osmaniye Milletvekili Önal, birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle sözlerine son verdi.


AKP Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu; "Birbirimizi severek kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz birliğimizi kardeşliğimizi pekiştireceğiz halkımızla beraber demokrasiye sahip çıkacağız Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın." dedi ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

Durmuşoğlu "15 Temmuz gecesi bu hainlerin amacı ülkemizdeki demokrasiyi askıya almak, ülkede kaos ortamı oluşturmak ve Türkiye'yi karanlık günlere taşımaktı. Ama milletimizden Allah razı olsun. Milletimiz o gece tüm Türkiye'de sokaklara inerek demokrasimize sahip çıktı. Osmaniye'mizde de vatandaşlarımız aynı duruşu sergilemiştir" dedi.  Ülkemizin hedefleri, hayalleri olduğunu ancak birilerinin bunu hazmedemediğini de belirten Durmuşoğlu, bunların karşısında durmak için birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarını da belirten Durmuşoğlu, "Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, bozgunculara fırsat vermesin" dedi. 


MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy; "Daha ne olduğu belli olmadan ilk önce başbakanı arayarak hükümetin yanındayız diyen Devlet Bahçelinin yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum bu ilk can suyunu veren bir liderin hemşerisi olmaktan gurur duyuyorum Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın." dedi.

Böyle bir felaketin defedilmesinde milletimizin kararlı duruşunun ve kahramanlığının önemini vurgulayan Doç. Dr. Ruhi Ersoy ise Osmaniye'de Sayın Valimiz, Garnizon Komutanımız, İl Jandarma Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüzün birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor olmasından gurur duyduğunu belirterek, "Ben bugün kuvva-i milliye rozetimi taktım. Bu bir milli birlik ve beraberlik meselesidir. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın" diye konuştu.


Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; "Osmaniye birlik ve beraberliğin göstermiştir, devlet millet el ele tüm dünyaya birliğimizi ve beraberliğimizi göstermiştir." dedi.

Kadir Kara yaptığı konuşmada, "Yaşadığımız bu olaydan dolayı tüm milletimize "geçmiş olsun" dileklerimi sunuyorum. Olayın en başından beri Osmaniye'nin bu olaydan etkilenmemesi adına Saygıdeğer Valimizin başkanlığında oluşan değerli komutanlarımızın ve değerli idarecilerimizin katılımıyla yapılan kriz yönetimi Osmaniye halkının da feraseti ve dirayetiyle karşılık bularak herhangi bir üzücü hadise olmadan sonuçlanmıştır. Osmaniyeli kendine yakışanı yapmıştır, böylesi bir günde birlik ve beraberliğini ortaya koyarak devletine ve milletine olan bağlılığını göstermiştir" dedi. Bu ülke üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermeyen büyük Türk Milletinin gücünü tüm dünyanın gördüğünü belirten Başkan Kara, bu kararlılığın devam edeceğini söyleyerek sözlerine son verdi. 

Toplantının devamında katılımcılar söz alarak fikirlerini dile getirdiler. Toplantı sonunda konuşan Vali Al, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verildiğini kaydetti. Toplantı sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

AKP Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor ise Çok duygusal bir konuşma yaptı, birlik ve beraberlikten bahsetti.

MHPP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini ülkücü camianın darbelerden çok çektigni belirtti.


Tarihe not düşmek adına buraya yazıyoruz.

AZİZ TÜRK MİLLETİ!

Peygamber ocağımızın içinde yuvalanmış bir grup devlet ve millet düşmanı hainin Türkiye Cumhuriyetinin bekasını ve meşru hükümetini hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini nefretle kınıyoruz.

Devletine ve milletine ihanete soyunan işbirlikçi bir kesimin; devletimizin askerini ve silahını milletimize doğrultması, yüzlerce memur ve vatandaşımızı katletmesi affedilemez bir ihanettir.

Devlet ve millet bütünlüğü içinde atlattığımız bu badirenin, başkaca tehdit ve tehlikelere karşı hazırlıklı olmamız, birbirimize daha sıkı düğümlerle kenetlenmemiz zaruretini hatırlatması açısından bir musibet olarak değerlendiriyoruz.

Karşılaştığı tehdit ve tehlikeyi anında siyasi görüş ayrılıkları ve coğrafi farklılıkları gözetmeksizin derhal birbirine kenetlenerek bertaraf eden Türk Milleti, tarih boyunca olduğu gibi daima hesapları bozmayı sürdürecektir.

Bu türden hıyanet içinde olanların, Mehmetçiğimizin gönlümüzdeki yerini gölgeleyemeyeceğini; saygınlığını tahrip edemeyeceğini de hatırlatıyoruz.

Darbe girişiminde bulunanlarının, işbirlikçilerinin ve destekçilerinin Türk adaleti önünde en ağır şekilde yargılanmasını ve hesap vermesini bekliyoruz.

Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin.

Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.


Ne Mutlu Türk'üm diyene.

Ahmet Kandemir
Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı 


HABERİN VİDEOLARI:
1. BÖLÜM: https://www.youtube.com/watch?v=48d896jnOdU&feature=youtu.be
2. BÖLÜM: https://www.youtube.com/watch?v=cHWowvAKZo8&feature=youtu.be​
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri