20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > Ramazan, ana sınıfında ELİF'i kim öğretecek

Ramazan, ana sınıfında ELİF'i kim öğretecek

05.01.2015 22:02 12 14 16 18 yazdır
Sayın Ramazan ÇELİK, eğer Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünü sen yönetiyorsan geregini yap, yok sen yönetmiyorsan yine geregini yap.
Ramazan, ana sınıfında ELİF'i kim öğretecek
Sayın Ramazan ÇELİK yeni yıl kutlama mesajında; "Osmaniye Millî Eğitim Müdürlüğü olarak şimdiye kadar taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle, samimi ve gayretli bir şekilde  görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de tam bir sorumluluk bilinciyle görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz." diyorsun.

Sayın Ramazan ÇELİK, eğer Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünü sen yönetiyorsan sorumluluk bilincine sahipsen geregini yap, yok sen yönetmiyorsan yine sorumluluk bilincine sahipsen geregini yap.

Şuranın tavsiye kararları arasında nöbete ek ders ücreti ödenmesi, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlere fazla ek ders ödenmesi gibi hususlar da var bu konuda talimat vermenizi bekliyorum.

Çünkü senin bilgin varmı yokmu bilmiyoruz fakat birileri yetkisi olmadan iş yapıyor.

6 Aralıkta, Milli Eğitim Şûrası bitiminden hemen 2 gün sonra "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyası okullara bunu uygulayın diye il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gönderilmiş,
Ana Sınıfı olan İlkokullara ve Anaokullarına gönderilen e-mail ekinde bulunan "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının sınıflarda uygulanması emredilmiştir.

"ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının ilk bölümü için tıklayınız.

"ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının ikinci bölümü için tıklayınız.

"ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının  üçüncü bölümü için tıklayınız.

"ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının içinde Değerler Eğitimine ait SEVGİ, SAYGI, SORUMLULUK, ADALET, YARDIMSEVERLİK, DOĞRULUK, DÜRÜSTLÜK, GÜVEN, ÖZGÜVEN, HOŞGÖRÜ, ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK, EMPATİ, KANAATKÂRLIK, ÇALIŞKANLIK, SABIR değerlerini içeren hiç bir veri bulunmamaktadır. Büyük çoğunluğu mahreçli bir şekilde Kuran-ı Kerim harflerinin öğretilmesi ve dini uygulamaları içermektedir.

Anaokulu ve sınıflarında Kuran-ı Kerim ve din derslerine dair bir kanun Resmi Gazete'de yayınlanmamıştır. Kaldı ki, ana sınıfı öğretmenlerinin bu harfleri öğretecek bir formasyonları ve yetkileri bulunmamaktadır. Kuran-ı Kerim harfleri isteğe bağlıdır denilerek konu yumuşatılmaya çalışılsa da dini konuları da ana sınıfı öğretmenlerinin öğretecek bir formasyonları ve yetkileri bulunmamaktadır. Devletimiz bu konuda bir uygulama yapacaksa TBMM'sine kanun teklifi gelir, yetkili kurullarda görüşüldükten sonra genel kurulda kanunlaşır ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girer. Talim ve Terbiye Kurulu öğretim programı hazırlar, devletimiz bu dersi verecek öğretmen temin eder. Bu şekilde olması gereken bir süreç yok sayılarak, maili gönderen yetkililer hem TBMM'nin kanun çıkartma yetkisini, Cumhurbaşkanımızın kanun onaylama yetkisini, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretim ve ders programı hazırlama yetkisini yok saymışlardır. Kanun devletinde bu şekilde bir uygulama söz konusu olamaz.

Biz, din eğitimine karşı değiliz, dinin siyasallaştırılmasına karşıyız. Din, bu milletin ortak paydasıdır. Biz, dini istismar ederek birtakım çıkarlar sağlama peşinden koşulmasından, yani dinin pazarlanmasından yana değiliz. Dini temel bilgilerin verilmesinde herhangi bir yanlışlık görmediğimiz gibi din eğitiminin eğitimin her kademesinde devlet eliyle verilmesini desteklemekteyiz.

Okul öncesinde değerler eğitimi verilmesi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda okutulmasından yanayız. Fakat, din istismarına karşıyız. Tarafım ve temsil ettiğim sendikam din eğitimine karşı değildir, dinin siyasallaştırılmasına karşıdır. Din, bu milletin ortak paydasıdır. Biz, dini istismar ederek birtakım çıkarlar sağlama peşinden koşulmasından, yani dinin pazarlanmasından yana değiliz. Dini temel bilgilerin verilmesinde yanlışlık görmüyoruz. İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verilmesinden yanayız. Hz. Peygamberimizin Hayatı ve Kuran-ı Kerim derslerini yanlış bulmuyoruz. Ama şu da bilinmelidir ki: Din kimsenin babasının malı değildir.

Diğer taraftan, bu Şuranın tavsiye kararları arasında nöbete ek ders ücreti ödenmesi, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlere fazla ek ders ödenmesi gibi hususlarda var iken il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yetkilileri bu hususta bir çaba göstermemiş ve bu hususlarında uygulanması için bir talimat verememişlerdir. Ancak, bunları yapamazken yukarıda izah edildiği gibi okullara mail göndererek anasınıfları öğretim programında değişiklik yapma konusunda kendilerini kanun koyucu ve Talim ve Terbiye Kurulu yerine de koyamazlar. Çünkü, ortada yasa yokken olmayan bir yasaya, olmayan bir yönetmeliğe ve olmayan bir Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre işlem yapılamaz.

Hiç düşündünüz mü? ELİF'i ana sını öğretmeni nasıl öğretecek bebelere? Hemde mahreçli olarak. Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Yoksa daha büyük koltukları mı hedefliyorsunuz?

Kınayanın kınamasından korkmadan yanlış olana yanlış diyerek doğru yoldan sapmadan hareket edecegiz.

İşte şikayet yazımız.

Sayı: ŞBB.400.80/               05/01/2015
Konu: Anasınıfı Değerler Eğitimi

OSMANİYE VALİLİĞİNE
(İl İdare Kurulu Müdürlüğü)

İlgi: a) 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname
b) 08 Temmuz 2014 tarih ve 29054 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Şûrası Yönetmeliği

Sendikamıza ulaşan bilgilere göre, İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince anasınıflarında uygulanacak değerler eğitimi konusunda okullara mail göndermek suretiyle bir takım mevzuata aykırı emir ve talimat verildiği yönünde bilgiler gelmiştir.

Edindiğimiz bilgilere göre, 8 Aralık 2014 tarihinde Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin TEKDÖŞ imzalı ekinde "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyası bulunan e-mail Osmaniye Merkez ilçede bulunan Anasınıfı olan İlkokullara ve Anaokullarına gönderilmiştir. E-mail içeriğinde; "19. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI TAVSİYE KARARLARI GEREĞİNCE ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ EKTE GÖNDERİLMİŞTİR. DEĞERLERİMİZLE DEĞERLİYİZ PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULLARINDA VE BUNYESİNDE ANA SINIFI BULUNAN OKULLARDA UYGULANMASI HUSUSUNDA; NOT: KURAN'I KERİM ÖĞRETİMİ İSTEĞE BAĞLIDIR. Hayrettin TEKDÖŞ Şube Müdürü" metnini içermektedir.(EK-1)



Benzer konuda ve aynı tarihte, Kadirli İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Osman GÜRBÜZ imzalı ekinde "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyası bulunan e-mail Kadirli'de bulunan Anasınıfı olan İlkokullara ve Anaokullarına Gönderilmiştir. E-mail içeriğinde "ACİLLL!!!!!!!!!!!!!!! İLGİLİ OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE 19. Milli Eğitim Şurası tavsiye kararları gereğince anasınıfı değerler eğitimi uygulama örnekleri ekte gönderilmiştir. "Değerlerimizle Değerliyiz" projesinin okulunuz öğrencilerine uygulanması hususunda; gereğini rica ederim. Osman GÜRBÜZ Şube Müdürü " metnini içermektedir.(EK-2)



Aynı e-mail eki unutulduğundan eki eklenerek bir müddet sonra tekrar, "ÖNEMLİİİİ!!!!! İLGİLİ OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE 19. Milli Eğitim Şurası tavsiye kararları gereğince anasınıfı değerler eğitimi uygulama örnekleri ekte gönderilmiştir. "Değerlerimizle Değerliyiz" projesinin okulunuz öğrencilerineuygulanması hususunda; gereğini rica ederim. Osman GÜRBÜZ Şube Müdürü" metni ve eki eklenerek tekrar gönderilmiştir.(EK-3)


Basında çıkan haberler üzerine, "ÖNEMLİİİİ!!!!! İLGİLİ OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE Müdürlüğümüz tarafından 08/12/2014 tarihinde "Anasınıfı Değerler Eğitimi ile ilgili gönderilen mailin dikkate alınmaması hususunda; gereğini rica ederim. Osman GÜRBÜZ Şube Müdürü" metnini içeren mail ile eski mailin dikkate alınmaması hususunda tekrar bir mail gönderilmiştir.(EK-4)



Benzer konuda ve 9 Aralık 2014 tarihinde, Toprakkale İlçe Millî Eğitim Müdürü Durmuş SAĞLAM imzalı ekinde "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyası bulunan e-mail Toprakkale'de bulunan Anasınıfı olan İlkokullara ve Anaokullarına Gönderilmiştir. E-mail içeriğinde "19. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI TAVSİYE KARARLARI GEREĞİNCE ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ EKTE GÖNDERİLMİŞTİR. DEĞERLERİMİZLE DEĞERLİYİZ PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULLARINDA VE BUNYESİNDE ANA SINIFI BULUNAN OKULLARDA UYGULANMASI HUSUSUNDA; NOT: KURAN'I KERİM ÖĞRETİMİ İSTEĞE BAĞLIDIR. Durmuş SAĞLAM İlçe Millî Eğitim Müdürü" metnini içermektedir.(EK-5)



Basında çıkan haberler üzerine 16 Aralık 2014 tarihinde, "ÖNEMLİ; Anasınıfı Değerler Eğitimi ile ilgili göndermiş olduğumuz e-mail hakkında hiçbir işlem yapılmaması ve e-postanızdan silinmesi hususunda; gereğini önemle rica ederim. Durmuş SAĞLAM İlçe Millî Eğitim Müdürü" metnini içeren mail ile eski mailin dikkate alınmaması ve e-postalardan silinmesini emredilmiştir. Kısaca suç delilleri ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır.(EK-6)


Bütün bu e-maillerde kastedilen 6 Aralıkta 2014 tarihinde sonuçlanan 19. Millî Eğitim Şûrasında görüşülen "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri" başlığı altında görüşülen ve basına sızan bilgilere göre; - anaokulundan itibaren geçerli olacak şekilde yeni bir öğretim programının yapılması ve Programda değerler eğitimine yer verilmesi tavsiye kararları alınmıştır.

Ancak; İlgi (b) Yönetmeliğin "Şura" başlıklı 5. maddesinde; "(1) Şûra; Bakanlığın en yüksek danışma kuruludur. Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik eder; tavsiye kararları alır." hükmü, "Şûra kararlarının yayımlanması" başlıklı 18. maddesinde; "(1) Şûra Genel Kurulunda alınan kararlar Bakan oluru ile Tebliğler Dergisinde yayımlanır." hükmü, "Şûra kararlarının uygulanması" başlıklı 19. maddesinde; "(1) Şûra kararları tavsiye niteliğindedir. Genel Sekreterlik, Şûra kararlarını ilgili birimlere gönderir." hükümleri bulunmaktadır. Bu hükümlere göre Şûra kararları tamamen tavsiye niteliğindedir. Tavsiyeleri alıp karar haline getirmekle yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Şûra kararlarının uygulanabilirliği için Tebliğler Dergisi'nde yayınlanması gerekmektedir. 19. Millî Eğitim Şûrası kararları Bakan onayından sonra Tebliğler Dergisinde tavsiye kararı olarak yayınlanacak ve Genel Sekreterlik, Şûra kararlarını ilgili birimlere gönderecektir.

Tavsiye kararlarının karar haline gelebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkili organlarının karar alması gerekmektedir. Örneğin, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından öğretim programları konusunda karar alınmadan uygulama yapılamaz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uhdesinde bulunan konularda yönetmelikler çıkartılarak tavsiye kararları uygulanabilir hale gelecektir. Örneğin, öğretmen yıpranma hakkı verilebilmesi için kanun değişikliği gerekmektedir. Yine öğretmen ek ders ücretlerinin artırılması içinde Maliye Bakanlığı'nın uygun görüşü ile Bakanlar Kurulu kararı gerekmekte ya da kanun çıkartılması gerekmektedir. Yine yüksek lisans ve doktora yapanların ek ders ücretlerinde artırılması için 657 sayılı kanunda değişiklik yapmak gerekmektedir. Yine öğretim programları ile ilgilide Talim ve Terbiye Kurulu'nun karar alması ve bir komisyon kurularak ders program hazırlanması ardından ders kitabı olarak bastırılması gerekmektedir.

Ayrıca; İlgi (a) Kararname'nin "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı" 28. maddesi 6. fıkrasındaki; "(6) Talim ve Terbiye Kurulu, evrensel değer ve standartları göz önünde bulundurarak, kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile millî ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sistemi oluşturmak amacıyla aşağıdaki görevleri yerine getirir:
a) Eğitim sistemini, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, hazırlananları incelemek veya inceletmek, araştırmak, geliştirmek ve uygulama kararlarını Bakan onayına sunmak.
b) Bakanlık birimlerince hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ile öğretmen kılavuz kitaplarını incelemek, inceletmek ve nihaî şeklini vererek Bakanın onayına sunmak.
c) Yurtdışı eğitim ve öğretim kurumlarından alınmış, ilköğretim ve ortaöğretim diploma ve öğrenim belgelerinin derece ve denkliklerine ilişkin ilke kararlarını Bakanın onayına sunmak.
ç) Eğitim ve öğretimle ilgili konularda Bakanlığın diğer birimleri tarafından oluşturulacak politika ve stratejilerin belirlenmesinde işbirliği yapmak.
d) Millî Eğitim Şûrasının sekreterya hizmetlerini yürütmek." hükümlerine göre eğitim ve öğretim plan ve programlarını hazırlama görevini Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na verilmiştir.

Buna rağmen; 6 Aralıkta, Şûra bitiminden hemen 2 gün sonra "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyası okullara bunu uygulayın diye il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gönderilmiş, bu haliyle de il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yetki gaspı yaparak mevzuata aykırı işlem tesis etmiştir.

Bu mevzuat hükümlerine rağmen kendini Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı yerine koyan yetkililerince, e-mail gönderilmek suretiyle Ana Sınıfı olan İlkokullara ve Anaokullarına gönderilen e-mail ekinde bulunan "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının sınıflarda uygulanması emredilmiştir.

"ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının içinde Değerler Eğitimine ait SEVGİ, SAYGI, SORUMLULUK, ADALET, YARDIMSEVERLİK, DOĞRULUK, DÜRÜSTLÜK, GÜVEN, ÖZGÜVEN, HOŞGÖRÜ, ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK, EMPATİ, KANAATKÂRLIK, ÇALIŞKANLIK, SABIR değerlerini içeren hiç bir veri bulunmamaktadır. Büyük çoğunluğu mahreçli bir şekilde Kuran-ı Kerim harflerinin öğretilmesi ve dini uygulamaları içermektedir.

Anaokulu ve sınıflarında Kuran-ı Kerim ve din derslerine dair bir kanun Resmi Gazete'de yayınlanmamıştır. Kaldı ki, ana sınıfı öğretmenlerinin bu harfleri öğretecek bir formasyonları ve yetkileri bulunmamaktadır. Kuran-ı Kerim harfleri isteğe bağlıdır denilerek konu yumuşatılmaya çalışılsa da dini konuları da ana sınıfı öğretmenlerinin öğretecek bir formasyonları ve yetkileri bulunmamaktadır. Devletimiz bu konuda bir uygulama yapacaksa TBMM'sine kanun teklifi gelir, yetkili kurullarda görüşüldükten sonra genel kurulda kanunlaşır ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girer. Talim ve Terbiye Kurulu öğretim programı hazırlar, devletimiz bu dersi verecek öğretmen temin eder. Bu şekilde olması gereken bir süreç yok sayılarak, maili gönderen yetkililer hem TBMM'nin kanun çıkartma yetkisini, Cumhurbaşkanımızın kanun onaylama yetkisini, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretim ve ders programı hazırlama yetkisini yok saymışlardır. Kanun devletinde bu şekilde bir uygulama söz konusu olamaz.

Biz, din eğitimine karşı değiliz, dinin siyasallaştırılmasına karşıyız. Din, bu milletin ortak paydasıdır. Biz, dini istismar ederek birtakım çıkarlar sağlama peşinden koşulmasından, yani dinin pazarlanmasından yana değiliz. Dini temel bilgilerin verilmesinde herhangi bir yanlışlık görmediğimiz gibi din eğitiminin eğitimin her kademesinde devlet eliyle verilmesini desteklemekteyiz.

Okul öncesinde değerler eğitimi verilmesi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda okutulmasından yanayız. Fakat, din istismarına karşıyız. Tarafım ve temsil ettiğim sendikam din eğitimine karşı değildir, dinin siyasallaştırılmasına karşıdır. Din, bu milletin ortak paydasıdır. Biz, dini istismar ederek birtakım çıkarlar sağlama peşinden koşulmasından, yani dinin pazarlanmasından yana değiliz. Dini temel bilgilerin verilmesinde yanlışlık görmüyoruz. İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verilmesinden yanayız. Hz. Peygamberimizin Hayatı ve Kuran-ı Kerim derslerini yanlış bulmuyoruz. Ama şu da bilinmelidir ki: Din kimsenin babasının malı değildir.

E-mail ekinde yer alan "ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyasının içeriği, 21 sayfadan oluşan fakat son sayfa numarası 25 olduğundan ilk 4 sayfasının yani kim tarafından hazırlandığı belli olmasın diye giriş ve tanıtım kısmının silindiği anlaşılan bu kitapçık "Evde Karakter Eğitimi Projesi" kapsamında ANADOLU EĞİTİM VE DAVET GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU tarafından hazırlanan "Evde Karakter Eğitimi" Kitabıdır. (EK-7) Kitabın tanıtımında aşağıdaki ifadeler yer almaktadır.


http://www.anadoluplatformu.org/?syf=Projeler&pid=460 adresinde yapılan tanıtıma göre:
"Evde Karakter Eğitimi" Kitapları Çıktı. Anadolu Platformunun değer merkezli ve şahsiyet odaklı eğitim anlayışında...

Anadolu Platformunun değer merkezli, paylaşımcı ve şahsiyet odaklı eğitim anlayışında Evde Karakter Eğitimi kurumsal ilk basamağı temsil eder. Bilginin kutsandığı bir çağda erdemi, başarının öncelendiği bir zihniyette iyiliği, birey fetişizmine karşı aidiyeti inşa etme kaygısı bu çalışmanın temellerini oluşturmaktadır.

Evde Karakter Eğitimi, 6-11 yaş dönemi çocuklarını kapsayan, evlerde yürütülen aşamalı bir din ve ahlak eğitimi projesidir. Projenin ruhuna uygun olarak her sınıf müfredatında ahlak ve karakter eğitimi vurgusu yapılmıştır. Çocuklarla yürütülen bu çalışma, ahlaktan bilgiye, bilgiden hayata doğru yükselen eğitim sürecinin ilk basamağıdır. Basamakları çıkarken "Karakter Eğitimi Kitap Seti" en büyük dayanaklarımızdan biri olacaktır.
İsteme Adresi
Ali Kuşçu Mahallesi Hulusi Noyan Sokak. No:11/2 Fatih/İstanbul
Tel: (0212) 534 13 78 Faks: (0212) 534 15 80"

"ANA SINIFI DEĞERLER EĞİTİMİ" adlı pdf dosyası "Değerlerimizle Değerliyiz" projesi kılığında yapılan bu işlem yürürlükte bulunan kanunlara ve eğitim mevzuatı hükümlerine aykırıdır. Hiç kimse kendini Talim ve Terbiye Kurulu yerine koyup sınıfta ne işleneceğine karar veremez. Bu ülke yasa ve yönetmeliklere yönetilen bir ülkedir. Emir ve buyruklarla yönetilemez.

Bilindiği üzere Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü "Öğrencilere temel insanî değer kazandırma ve onları davranışa dönüştürme amacıyla İl AR-GE Birimi tarafından hazırlanan "Değerlerimizle Değerliyiz Projesi" ni uygulamakta her ay bir değer ilgili birimlere gönderilerek uygulanması sağlanmaktadır.

Diğer taraftan, bu Şuranın tavsiye kararları arasında nöbete ek ders ücreti ödenmesi, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlere fazla ek ders ödenmesi gibi hususlarda var iken il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yetkilileri bu hususta bir çaba göstermemiş ve bu hususlarında uygulanması için bir talimat verememişlerdir. Ancak, bunları yapamazken yukarıda izah edildiği gibi okullara mail göndererek anasınıfları öğretim programında değişiklik yapma konusunda kendilerini kanun koyucu ve Talim ve Terbiye Kurulu yerine de koyamazlar. Çünkü, ortada yasa yokken olmayan bir yasaya, olmayan bir yönetmeliğe ve olmayan bir Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre işlem yapılamaz.

Özetle, yukarıda izah ettiğimiz durumdan görüleceği üzere Osmaniye il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre yetki aşımı yaparak, mevzuata aykırı düşecek şekilde okullara talimat vermişler, konunun ulusal basına yansımasına müteakip ise bu talimattan vazgeçerek verdikleri talimatları iptal etmişlerdir. Bütün bu uygulamalar da göstermektedir ki il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri yaptıkları yanlışlığı kendileri de kabul etmektedir.

Bu nedenle de, yukarıda izah ettiğimiz durumun Valiliğinizce araştırılması ile;

1- Osmaniye il, Kadirli, Düziçi, Sumbas, Bahçe, Hasanbeyli ve Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adına okullara maillerin kim tarafından gönderildiğinin tespit edilmesi,
2- Osmaniye il, Kadirli, Düziçi, Sumbas, Bahçe, Hasanbeyli ve Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adına okullara mail gönderen kamu görevlileri hakkında, mevzuata aykırı olarak okullara e-mail göndermek suretiyle anasınıfları öğretim programında yetkileri olmadığı halde değişiklik yaparak yetki aşımı yapmak ve alt birimlerine mevzuata aykırı emir vermekten haklarında soruşturma açılarak idari işlem yapılması, ve şikâyetimiz üzerine Valiliğinizce yapılan iş ve işlemler hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

Gereğini talep ederim.

Ahmet KANDEMİR
Şube Başkanı

EKLER: 1- Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü e-maili
2- Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü e-maili
3- Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci e-maili
4- Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iptal e-maili
5- Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü e-maili
6- Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iptal e-maili
7- Tavsiye edilen yayın tanıtım broşürü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri