16 Nisan 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > REHBER ÖĞRETMENLERİN TERCİH DANIŞMANLIĞI GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEME EYLEM KARARIMIZ

REHBER ÖĞRETMENLERİN TERCİH DANIŞMANLIĞI GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEME EYLEM KARARIMIZ

28.06.2019 23:40 12 14 16 18 yazdır
Bilindiği üzere, rehber öğretmenler, tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda, kanunen izinli oldukları izin ve tatil dönemlerinde isteklerine bakılmaksızın re’sen görevlendirilmektedirler.
REHBER ÖĞRETMENLERİN TERCİH DANIŞMANLIĞI GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEME EYLEM KARARIMIZ

Bilindiği üzere, rehber öğretmenler, tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda, kanunen izinli oldukları izin ve tatil dönemlerinde isteklerine bakılmaksızın re’sen görevlendirilmektedirler. Ancak; rehber öğretmenlere izin ve tatil  dönemlerinde zorunlu olarak verilen bu tür görevler, başta angarya yasağı olmak üzere çalışan haklarına ilişkin yasal düzenlemelere ve yargı kararlarına aykırıdır. Bu tür görevlendirmelerde gönüllülük esasına göre hareket edilmesi, istekli olan rehber öğretmenlere tercih danışma komisyonlarında görev verilmesi daha uygun olacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak, Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, rehber öğretmenlerin tercih danışma komisyonlarında resen görevlendirilmemesi, sadece istekli olanların komisyonlarda görevlendirilmesi, görev alan öğretmenlere yolluk verilmesi ve ek derslerin artırımlı ödenmesi hususunda talepte bulunmuştuk.

Türk Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan 26.06.2019 tarih ve 87 sayılı kararda ise, rehber öğretmenlerimizin angarya yasağına aykırı olarak re’sen verilen tercih danışmanlığı görevlerini 2018-2019 eğitim öğretim yılı yaz tatili sonuna kadar yerine getirmemelerine karar verilmiştir.

Tercih danışmanlığı eylemine katılacak üyelerimizin eylem öncesi okul müdürlüklerine dilekçe vermesi de önem arz etmektedir. Söz konusu dilekçe örneği tarafımızca hazırlanarak; ekte yayınlanmıştır.

 

İlgili Yönetim Kurulu Kararı İçin Tıklayınız

Eyleme katılan üyelerimizin okul idaresine vereceği dilekçe örneği için tıklayınız


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri