29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > ŞEHİT YAKINLARI ÖĞRENİM DURUMLARINA UYGUN KADROLARA ATANABİLECEK

ŞEHİT YAKINLARI ÖĞRENİM DURUMLARINA UYGUN KADROLARA ATANABİLECEK

09.04.2018 14:59 12 14 16 18 yazdır
Şehit yakınları öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmak için kurumlarına müracaat etmelidir.
ŞEHİT YAKINLARI ÖĞRENİM DURUMLARINA UYGUN KADROLARA ATANABİLECEK

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca şehit yakını olarak halen görev yapanlar öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanma talebinde bulunabilecekler.  Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik ile halen şehit yakını olarak devlet kadrolarında görev yapanlara, atamalarının yapıldığı tarihte ki öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanma hakkı tanınmıştır.


 Yönetmelikte yapılan  değişiklikte “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, Başkanlık tarafından Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında atama teklifleri yapılıp göreve başlayan personelin atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettiği unvanın, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alması halinde, ilgili personel bu unvana ilişkin kadro veya pozisyona kurumu tarafından sınava tabi olmaksızın atanır.

(2) Birinci fıkra uyarınca yapılacak atama işlemlerinde ilgili kamu kurum veya kuruluşunun 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin veya 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alan mevcut kadro ve pozisyonları dikkate alınır.

(3) İhraz etmiş bulundukları unvanların atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadro ve pozisyonlarında olmaması halinde ilgililer, asli memurluğa atandıktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere diğer kanunlarda yer alan herhangi bir kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanabilir.

(4) Kamu kurum ve kuruluşları, ilgililerin Kanunun geçici 15 inci maddesi kapsamında yaptıkları naklen atama başvurularını, atanmak istedikleri unvan İçin gerekli şartları taşımaları halinde, ivedilikle işleme alarak sonuçlandırır.” hükümlerine yer verilmiştir.


 

Öğrenim durumlarına göre atanma talebinde bulunacak olan şehit yakınlarının dilekçe ile kurumlarına müracaat ederek öğrenimi durumlarına uygun kadrolara atanma talebinde bulunmaları gerekmektedir.

 


Sendikamızca hazırlanan örnek dilekçe için tıklayınız.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri