16 Nisan 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > Şiir Yazma ve Resim Yarışması'nın ödül töreni

Şiir Yazma ve Resim Yarışması'nın ödül töreni

17.03.2015 17:56 12 14 16 18 yazdır
Çanakkale Zaferi'nin 100.Yılı nedeniyle düzenlenen "Yüz Yıllık Destan Çanakkale" Şiir Yazma ve Resim Yarışması'nın ödül töreni
Şiir Yazma ve Resim Yarışması'nın  ödül töreni

Türk Eğitim- Sen Genel Merkezi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100.Yılı nedeniyle düzenlenen  "Yüz Yıllık Destan Çanakkale" Şiir Yazma ve Resim Yarışması'nın  ödül töreni 14.03.2015 tarihinde düzenlendi.



Ödül törenine Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ve  Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ,Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz  ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanları  katıldı. Heyet  ödül töreni öncesi Gelibolu Tarihi alanı ve şehitlikleri ziyaret etti.

Aynı gün saat 19:00'da başlayan ödül töreninde  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının  ardından toplantının açılış konuşmasını Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptı.


Yüz  Yıllık Destan Çanakkale Şiir Yazma ve Resim yarışması ödül törenine katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Genel Başkan İsmail Koncuk; "Yarışmaya şiir dalında 378, resim yarışmasında ise 34 eser katıldı. Bu yarışma Türk Eğitim-Sen tarafından  yapılmış olmasına rağmen, Türkiye Kamu-Sen'i de kapsayan bir yarışmadır. Ciddi bir katılım olmuştur. Yarışmaya katılan eserler çok başarılı olduğundan dolayı, seçici kurulumuz eser seçmek konusunda çok zorlanmışlardır.

Bugün heyetimizle birlikte Çanakkale şehitliğini gezdik. Bize ne mutlu ki, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim ?Sen zaten milli duyguları gelişmiş insanlardan oluşmaktadır. Fakat bugün burada bu duyguların artarak çoğaldığını gördüm. Bu vatanın,  nasıl vatan yapıldığını Çanakkale şehitliklerini gördüğümüzde daha iyi anlıyoruz. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Bu ülke kolay vatan yapılmadı. Ama vatan edebiyatını çok kolay yapanlar var. Maalesef bu işler edebiyat yapmakla olmuyor. Birileri, vatanını savunmak için 250 bin şehit veriyor, 8 metrede birbirlerine yakın yerlerden ateş ederken korkmadan vatanını, namusunu şerefini, haysiyetini savunuyor; ama bu ülkede vatanı savunuyor gibi görünen  birileri de başka şeyler yapıyor.

Bu ülkenin kolay  vatan yapılmadığını, ama kolay vatan edebiyatı yapanların olduğunu söyleyen Koncuk; "Birileri vatanını savunmak için 250 bin şehit veriyor, 8 metrede birbirlerine yakın yerlerden ateş ederken korkmadan vatanı, namusunu şerefini, haysiyetini savunuyor, ama bu ülkede birileri de vatanını savunuyor gibi görünen başka şeyler yapıyor. Meydanlara çıkıp Çanakkale ruhu diye nutuk atıyorlar. Çanakkale anlayabilmeniz için, öncelikle kendi hayatınıza bakacaksınız.

Çanakkale'nin siyaset malzemesi yapılmasını çok çirkin buluyorum. Yüce dinimiz bizim nasıl ortak değerimizse, Çanakkale de bu milletin ortak paydası ve değeridir. Tabi bu değerlerden nasibini almamışların Çanakkale ruhuyla yakından-uzaktan ilgisi olamaz.

Çanakkale'nin siyaset malzemesi yapılmasını çok çirkin bulduğunu ifade eden Koncuk; "Yüce dinimiz bizim nasıl ortak değerimizse, Çanakkale de bu milletin ortak paydası ve değeridir. Tabi bu değerlerden nasibini almamışların, Çanakkale ruhundan yakından-uzaktan ilgisi olamaz. Milli kimliğe, milli ruha alerji duyanların  Çanakkale'yi ağızlarına almayı dahi hak ettiklerini düşünmüyorum.

Genel Başkanın konuşmasından sonra Seçici Kurul üyeleriyle yarışmalarda derece girenlere ödülleri Merkez Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Şiir Yazma Yarışması Seçici Kurulu: Doç. Dr. Fatih SAKALLI- Gazi Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğretim Üyesi, Firdes IŞIK- Merkez Kadın Komisyonları Başkanı, Emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Prof. Dr. İbrahim DİLEK- Gazi Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğretim Üyesi, Pehlivan UZUN- Kırıkkale Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğretim Görevlisi, Yahya AKENGİN- Şair ve Yazar, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı, Dr. Yılmaz YEŞİL- Gazi Üniversitesi, Türk Dili Bölüm Başkanlığı, Öğretim Görevlisi

1.Gelen Eser: ESER SAHİBİ: Murat AKTÜRK

SENDİKASI: Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi

2.Gelen Eser: ESER SAHİBİ: Metehan MEZARARKALI

SENDİKASI: Türk Eğitim Sen Erzurum 1No'lu Şube

3.Gelen Eser: ESER SAHİBİ: A. Mesut BAYRAM

        SENDİKASI: Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi

Şartnamede olmamakla beraber Seçici Kurul tarafından aşağıdaki eser sahiplerine Jüri Özel Ödülü verilmesi Merkez Yönetim Kuruluna teklif edilmiştir.

1. Eser:

ESER ADI:         Ben Ahmetoğlu Ali

ESER SAHİBİ: Fatma UÇARLAR

SENDİKASI: Türk Büro Sen Isparta Şubesi

2.Eser:

ESER ADI:         Toprakta Kalan Mendil

ESER SAHİBİ: Didem Sermin GÖNENLİ

SENDİKASI: Türk Sağlık Sen Ankara 2 No'lu Şube

3. Eser:

ESER ADI:         Kara Bir Duman Çöktü Kilitbahir Üstüne

ESER SAHİBİ: Celalettin KURT

SENDİKASI:Türk Emekli Sen

Seçici Kurulumuz aşağıdaki iki eseri de övgüye değer bulmuştur.

1. Eser:

ESER ADI:         Cennetin Çocukları

ESER SAHİBİ: Gülseren SARI

SENDİKASI: Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi

2.Eser:

ESER ADI:         Çanakkale'yi Dinliyorum

ESER SAHİBİ: Mahmut ÖZTÜRK          

SENDİKASI: Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi

 

Resim Yarışması Seçici Kurulu: Doç. Birsen ÇEKEN- Gazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Gültekin AKENGİN- Gazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Mithat YILMAZ- Gazi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Öğretim Üyesi

  RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ESERLER;

1.Gelen Eser: ESERİN ADI: Çanakkale'de 1915    

YARIŞMACIN ADI: Ahmet TÜRE

ŞUBESİ: Türk Eğitim Sen Konya 3 No'lu Şube                         

2.Gelen Eser:   YARIŞMACIN ADI: Fatih BAŞBUĞ

ŞUBESİ: Türk Eğitim Sen Antalya 1 No'lu Şube

3.Gelen Eser: ESERİN ADI: Diriliş

YARIŞMACIN ADI: Nurullah ERDOĞAN

ŞUBESİ: Türk Eğitim Sen Ankara 5 No'lu Şube

 GENEL BAŞKAN: ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATACAĞIZ haberi ve ödül töreni resimleri için tıklayınız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri