28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > SIRA TAYİNLERİNİN ÇALIŞTIRILMASI İÇİN DİLEKÇE KAMPANYASI BAŞLATTIK

SIRA TAYİNLERİNİN ÇALIŞTIRILMASI İÇİN DİLEKÇE KAMPANYASI BAŞLATTIK

19.02.2019 17:45 12 14 16 18 yazdır
İl içi yer değiştirmelerde sıraların çalıştırılması ile ilgili Yönetmelikte düzenleme yapılması için Dilekçe Kampanyası başlatılmıştır
SIRA TAYİNLERİNİN ÇALIŞTIRILMASI İÇİN DİLEKÇE KAMPANYASI BAŞLATTIK

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan il içi yer değiştirmelerinde sıra sistemi uygulanmamakta, yer değiştirmenin yapıldığı dönemde ataması yapılmayanların atama talebi sona ermektedir. Oysa ki, 2015 yılı öncesinde yapılan il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulanmakta ve sırası gelen öğretmenin ataması yapılmaktaydı. Ancak, 17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile öğretmen atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin önceki yönetmelik yürürlükten kaldırılmış ve il içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayanların sıraya alınması uygulamasına son verilmiştir. Boşalan normlara atanmak için sırada bekleyen öğretmenlerimizin sıralar çalıştırıldığında norm açığı bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirebileceği ve açık normların bu şekilde hakkaniyete uygun olarak doldurulacağı açıktır.

Türk Eğitim-Sen olarak; il içi yer değiştirmelerde sıraların çalıştırılması ile ilgili Yönetmelikte düzenleme yapılması için Dilekçe Kampanyası başlatılmıştır. Toplanan dilekçeler şubelerimiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na 20.03.2019 tarihinde gönderilecektir.

 

 

İlgili Dilekçe Örneği için tıklayınız

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRA TAYİNİ ÇALIŞTIRILSIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri