28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Sosyal Çalışma Görevlisi Olarak Görev Yapan Rehber Öğretmenlerin Ücretleri Ödenmelidir

Sosyal Çalışma Görevlisi Olarak Görev Yapan Rehber Öğretmenlerin Ücretleri Ödenmelidir

14.12.2015 21:33 12 14 16 18 yazdır
5018 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'na göre "Sosyal Çalışma Görevlisi" olarak görev verilen rehber öğretmenlerin ücretleri ödenmelidir.
Sosyal Çalışma Görevlisi Olarak Görev Yapan Rehber Öğretmenlerin Ücretleri Ödenmelidir

Sayı

ŞMS.400.80/693

14/12/2015

Konu

:  Rehber Öğretmenlere

   Ücret Ödenmesi

 

 

 

       OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                                                      

           

İlgi: a) 15/7/2005 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5395 Sayılı Çocuk

  Koruma Kanunu.

 

Sendikamıza, Rehber Öğretmenlerin Sosyal Çalışma Görevlisi olarak ilgi (a) daki Kanuna binaen ücret ödenmeden görevlendirildikleri duyumları gelmiştir.

Fakat ilgi (a) daki Kanunun "Soruşturma" başlıklı 2. maddesindeki; "(2) Çocuğun ifadesinin alınması veya çocuk hakkındaki diğer işlemler sırasında, çocuğun yanında sosyal çalışma görevlisi bulundurulabilir." hükümlerine göre ifadesi alınan çocukların yanında "Sosyal çalışma görevlisi" bulundurulmalıdır.

 

"Sosyal çalışma görevlisi" ise psikolojik danışmanlık ve rehberlik, psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, öğretmenlik, aile ve tüketici bilimleri ve sosyal hizmet alanlarında eğitim veren kurumlardan mezun meslek mensuplarından birisidir.

 

İlgi (a) daki Kanunun "Sosyal Çalışma Görevlileri" başlıklı  33. maddesi (3) fıkrasındaki; "(3) Bu görevlilerin bulunmaması, görevin bunlar tarafından yapılmasında fiilî veya hukukî bir engel bulunması ya da başka bir uzmanlık dalına ihtiyaç duyulması gibi durumlarda, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile serbest meslek icra eden birinci fıkrada öngörülen nitelikleri haiz kimseler de sosyal çalışma görevlisi olarak görevlendirilebilirler." hükümleri nedeniyle rehber öğretmenler görevlendirilmektedir.

 

İlgi (a) daki Kanunun "Sosyal çalışma görevlilerinin görevleri" başlıklı 34. maddesi (3) fıkrasındaki; "(3) Sosyal çalışma görevlilerinin, görevleri sırasında yaptıkları ve hâkim tarafından takdir edilen masrafları Cumhuriyet başsavcılığının suçüstü ödeneğinden ödenir." hükümlere göre de Sosyal Çalışma Görevlisi olarak görevlendirilen Rehber Öğretmenlere ücret ödenmesi gerekmektedir.

 

Bu bilgiler ışığında Sosyal Çalışma  Görevlisi olarak görevlendirilen Rehber Öğretmenlere görevlendirildiği çocuğun adresine giderek eğitim ve danışma tedbiri uygulayabilmesi için araç temin edilmesi, araç temin edilemiyorsa yol masraflarının ödenmesi ayrıca ilgi (a) daki Kanunun "Sosyal çalışma görevlilerinin görevleri" başlıklı 34. maddesi (3) fıkrası uyarınca hâkim tarafından takdir edilen ücretin ödenebilmesi için ilgili kurumla irtibata geçilmesi, ücret ödenmemesi durumunda ise görevlendirmelerin yapılmaması hususunda gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                Cihat KARAKUŞ                              Ahmet KANDEMİR

                                         Şube Mevzuat Sekreteri                            Şube Başkanı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri