19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TEMSİLCİLERİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TEMSİLCİLERİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

24.07.2018 16:11 12 14 16 18 yazdır
Sözleşmeli öğretmenlerin yaşadıgı sıkıntıları ve yer değiştirme sorunlarını (Sağlık ve eş durumu özrünü) gündem getirmek adına sendikamızı ziyaret etmişlerdir.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TEMSİLCİLERİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ
Sözleşmeli öğretmenlerimiz adına Metin KARA ve Mustafa NACAR sendikamızı ziyaret ederek Sözleşmeli Öğretmenlerin yaşadıgı sıkıntıları ve yer değiştirme sorunlarını (Sağlık ve eş durumu özrünü) gündem getirerek Şube Başkanımız Ahmet KANDEMİR'den destek istediler.

Şu ba başknımız HEMt KANDEMİR; konuyu sendika olarak yakından takip ettikleirni sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme hakları ile ilgili olarak;

Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme hakları var mıdır?

Mevzuat hükümlerine göre Sözleşmeli Öğretmenlerin, bir yıl şartına bağlı olarak eş durumu özrü ve sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla sağlık durumu özürlerinin gerçekleştirilmek zorunda olduğu gibi can güvenliği veya şehit eşi olması nedeniyle yer değiştirme, becayiş, il içi ve il dışı yer değiştirme hakları da bulunmaktadır.

"Haberimiz de hem aile hem de sağlık özrü ve ile ilgili idareye başvuru dilekçesi ve yol haritası yazılmıştır. Bu haberde kimlerin sağlık özrü ve eş örü isteyeceğine dair bilgi ve yol haritası bulunmaktadır. Herkes eylül ayında okul açıldığında bu dilekçelerini okul idarelerine vermesi ve dilekçeyi haberde yazdığı üzere takip etmesi gerekmektedir." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri