29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > 2018-2019 TES GENEL MERKEZ TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 6

2018-2019 TES GENEL MERKEZ TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 6

08.12.2018 15:20 12 14 16 18 yazdır
7-8 Aralık 2018 Antalya’da yapılan Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcileri İstişare Toplantısına Katıldık
2018-2019 TES GENEL MERKEZ TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 6

ÜNİVERSİTE TEMSİLCİLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI EĞİTİM BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ YAPILDI





7-8 Aralık 2018 Antalya’da yapılan ve 13 Ülkeden 739 Katılımcı ve 478 Bildirinin Sunulduğu Dede Korkut Temalı Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcileri İstişare Toplantısına Şubemizi temsilen Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi Başkan Yardımcısı ve Korkutata Üniversitesi Türk Eğitim Sen Başkanı Fatih Mehmet GİZLİCE ve yönetim kurulu üyemiz Şeyda Özlem Cihan Katılmışlardır.



 

Aynı zamanda bildiri sunmak üzere Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” akademik üyelerimizden; Prof. Dr. Mustafa Fedai ÇAVUŞ, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ali DOĞANER, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ümmügülsüm CANDEĞER, Öğr. Gör. Sayın Yasin KARAKUŞ hocalarımız katılmışlar ve bizleri onurlandırmışlardır.



Mustafa Fedai ÇAVUŞ; 2.Uluslararası Türk Dünyası Kongresinde Bildiri Sundu


Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Fedai ÇAVUŞ Hocamız Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi”nde Şehit Eren BÜLBÜL anısına gerçekleştirilen, Başkanlığını da yaptığı Hoca Ahmet Yesevî oturumda “Karizmatik Liderlik, İş Tatmini Ve Örgütsel Bağlılık Üzerine Bir Araştırma- A Research On Charısmatıc Leadershıp, Job Satısfactıon And Organızatıonal Commıtment” konulu bildiri sundu.


Ali DOĞANER; 2.Uluslararası Türk Dünyası Kongresinde Bildiri Sundu


Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz- Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ali DOĞANER Hocamızın Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi”  Âşık Veysel anısına gerçekleştirilen Dede KORKOT oturumunda “Çukurova Bölgesi Halk Kültüründe Deve-Camel İn Folk Culture Of Çukurova Province” konulu bildiri sundu.


Ümmügülsüm CANDEĞER; 2.Uluslararası Türk Dünyası Kongresinde Bildiri Sundu


Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz-Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ümmügülsüm CANDEĞER Hocamız Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” Prof. Dr. Hikmet TANYU anısına gerçekleştirilen Mehmet Emin Resulzâde oturumunda “Demokrat Parti Dönemi Osmaniye Doğumlu Milletvekilleri Ve Meclis Faaliyetleri-Democrat Party Perıod Deputıes Who Were Born In Osmaniye And Parlıamentary Actıvıtıes” konulu bildiri sundu.


Yasin KARAKUŞ; 2.Uluslararası Türk Dünyası Kongresinde Bildiri Sundu


Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz-İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Sayın Yasin KARAKUŞ Hocamızın Türk Eğitim-Sen 2.Uluslararası Türk Dünyası “Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” Farabi anısına anısına gerçekleştirilen Mehmet Emin Resulzâde oturumunda “Klasik Edebiyatımızda Hilye Ve İsmâil Sâdık Kemâl İle Hakani Mehmet Bey’in Hilyesinin Karşılaştırılması- Hilya In Our Classıc Lıterature And Comparıson Of İsmâil Sâdık Kemâls And Hakani Mehmet Beys Hilya” konulu bildiri sundu.




“Türk Dünyasını” Soğuk Savaşın sona ermesine paralel olarak Avrupa’nın doğusundan Uzak Asya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada ortaya çıkan en önemli jeopolitik unsur olarak ifade etmek abartı olarak kabul edilmemelidir. Türk Dünyasını oluşturan ülke ve toplulukların demokratik birer millet olarak gelişmeleri, reel egemenliklerinde artış sağlayabilmeleri ve dünya barışına katkıda bulunabilmelerinin başlıca hamlesi bilgi toplumu doğrultusunda işbirliğine dayalı atılacak adımlardır. Son çeyrek asra bakıldığında bu geniş coğrafyadaki ilişkilerin giderek arttığı görülmektedir. Bu ilişkilerin politik, siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel olduğu kadar bilimsel olarak da geliştirilmesi Türk Dünyası’nın geleceği adına ihmal edilmemesi gereken bir davranış olarak değerlendirilmelidir. Hatta uzun vadede kültürel kimlik ve milli ortaklıklarımızdan yola çıkarak bilimsel birliktelik ile taçlandıracağımız çalışmalar hem Türk milletinin hem de Avrasya coğrafyasının kaderini belirleyecektir.


Bu doğrultuda Türk Eğitim-Sen ve UAESEB olarak;  2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi nedeniyle 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ni, 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında da Mühendislik ve Fen Bilimleri alanında Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi düzenledik.


Türk Dünyası’nın geleceğine yatırım yapmak ve bilimsel işbirliğine yeni bir katkı sunmak amacıyla, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi ve UAESEB tarafından 2018 yılında da II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi 7-8 Aralık 2018 tarihleri Antalya’da gerçekleştirilmiştir.


Ayrıca kongre esnasında Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Bilimler Karma Sergisi düzenlenmiştir. Bu kongre ve serginin de gerek Türk Cumhuriyetlerinden gerekse diğer ülkelerden katılan bilim insanlarının Türk Dünyası’nın sosyal bilimler ve eğitim alanındaki meselelerinin tartışması ve ortak bir sonuç bildirgesinin yayınlanması bakımından son derece büyük katkılara matuf olacaktır.


Bu anlamda eğitim sendikalarımız arasında yapılan bu faaliyet kendi kabını aşarak kurulan irtibatlar ve iletişim köprüleri sayesinde başta yerel yönetimler ve bürokrasi olmak üzere ticaret ve sivil toplum gibi alanlarda da yeni işbirliği sahaları oluşturacaktır. İşbirliği platformlarındaki bilimsel çalışmalar; gelişme, sınır aşan sorunlara yönelik çözümler üretme, siyasi ve kültürel yakınlaşmayı arttırma, yeni ortaklıkların tesisi noktasında önemli rol oynayacaktır. Sadece Türk Eğitim-Sen ve UAESEB üyelerinin katılımına açık olarak 7-8 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresinin Türk bilimine katkılar sunmasını, Türk Dünyasının birliğine ve dirliğine yönelik politikalar üretmesi hususunda faydalı olmasını diliyoruz.

 

Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi Başkan Yardımcısı ve Korkutata Üniversitesi Türk Eğitim Sen Başkanı Fatih Mehmet GİZLİCE


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri