29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > TÜRK MİLLETİNİN CESARET VE İRFANI 15 TEMMUZ İHANETİNİ BOĞMUŞTUR

TÜRK MİLLETİNİN CESARET VE İRFANI 15 TEMMUZ İHANETİNİ BOĞMUŞTUR

14.07.2018 11:43 12 14 16 18 yazdır
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nünde Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz olmak üzere, kalleş darbe girişiminde şehit düşen tüm yiğitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de ailelerine uzun ömürler diliyoruz.
TÜRK MİLLETİNİN CESARET VE İRFANI 15 TEMMUZ İHANETİNİ BOĞMUŞTUR

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu - Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir'in, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.


TÜRK MİLLETİNİN CESARET VE İRFANI 15 TEMMUZ İHANETİNİ BOĞMUŞTUR.


15 Temmuz hain darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine sürülen utanç lekesidir. 15 Temmuz’da dış güçlerin piyonluğunu yapan vatan haini Fethullahçı Terör Örgütü, ordumuz içine yerleştirdiği asker görünümlü hainler ile birlikte seçimle iş başına gelmiş Hükümeti ortadan kaldırmak, Anayasal düzeni bozmak, demokrasiyi sekteye uğratmak ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmak amacıyla sinsi planlarını devreye soktu.


15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uçakları ile milli iradenin tecelli ettiği TBMM’yi bombaladı; darbeye karşı yekvücut olan milletimizin üzerine mermiler yağdırdı, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığına saldırdı, nice askerimizi, polisimizi katletti.

Fetö/PYD Terör Örgütü;

-  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm yapısını baştan aşağı değiştirmek,

-Demokratik ve laik rejimi ortadan kaldırmak,

-  Devleti yönetme gücünü kendi eline geçirmek için acımasızca, kalleşçe kendi askerine, kendi milletine silah doğrulttu, kendi vatan topraklarını kan gölüne çevirdi.


Türk milleti hainler tarafından ele geçirilmiş olan tankların, topların, tüfeklerin karşısında yiğitçe durdu. Bu minvalde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü, vatan topraklarının bekası, milletimizin huzuru için hiç düşünmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz.  15 Temmuz’da tam 248 şehit verdik, 2 binden fazla kişi yaralandı. Gözünü güç hırsı bürümüş olan Fetö, bu uğurda önüne çıkan her insanı katletmekten geri durmadı. Ancak demokrasiye inanan, tam bağımsızlığı kılavuzu yapan, akıl ve feraset sahibi asker ve polislerimiz; büyük Türk milleti ile el ele vererek, Fetönün gerçekleştirmeyi planladığı kalkışmayı geri püskürtmeyi, darbecileri alaşağı etmeyi başardı.


Bu acı tecrübe göstermiştir ki; devlet hiçbir zümrenin, grubun, cemiyetin, vakfın tekelinde olmamalıdır. Devletin işleyişinde bu yapılara göz yummak, belli grupları öncelemek, diğer insanları ötekileştirmek, ayrımcılık yapmak, ‘Benden olsun’ mantığı ile devlet kadrolarını yandaşlarla doldurmak ileriki süreçte çok tehlikeli bir silah haline gelebilir.


Başta ülkemizi yönetenler olmak üzere herkes için 15 Temmuz tecrübesinden faydalanmak milli bir sorumluluktur. Ancak yine ülkeyi yönetenler bilmelidir ki; toplumumuzda oluşan milli birlik ve beraberlik ruhu kamudaki kimi kripto Fötücüler eliyle zaman zaman sabote edilmek istenmektedir. Kamu kurumlarımız; kamu çalışanlarını ayrıştıran, toplumumuzu kamplara bölen kriptolerden kendisini temizlemeli, tüm atamalarda liyakat esas alınmalıdır.


Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılapları her daim aziz Türk milletine kılavuz olmaya devam edecektir. Bu devletin kolay kurulmadığını bilen milletimiz; her türlü yıkıcı ve bölücü odağın karşısında çelik gibi duracak, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizin emanetlerini koruyacak, demokratik olmayan yöntemlere asla geçit vermeyecek, terörle mücadelede, milli değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasında, Türk bayrağının ebediyen dalgalanmasında öncü rol oynayacaktır.


Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nünde başta ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz olmak üzere, kalleş darbe girişiminde şehit düşen tüm yiğitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de aileleri ile birlikte güzel ve uzun ömürler diliyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri