19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Türk Ocakları 105. Kuruluş Yılı Kutlamasındaydık

Türk Ocakları 105. Kuruluş Yılı Kutlamasındaydık

02.04.2017 16:27 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Türk Ocakları Şubesinin düzenlediği "Türk Dünyasında Müzik ve Bahar" etkinliği OTSO Ticaret Odası salonunda 1 Nisan Cumartesi günü yapıldı.
Türk Ocakları 105. Kuruluş Yılı Kutlamasındaydık


Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunmasının ardından Osmaniye Türk Ocakları Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya açılış konuşması yaptı.


Mehmet Çetinkaya konuşmasında; "Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan ve bir asrı geçen mazisiyle Çanakkale savaşları, işgal yılları ve milli mücadelede de etkin çalışmalar yapan Türk Ocakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da aktif görev almıştır. Tarihte kurduğumuz en büyük devletin, Devlet-i Aliyye'nin dağılma döneminde, bundan 105 yıl önce kutlu bir Ocak kuruldu. Vatan ve millet aşkıyla dolu 190 Tıbbiyeli öğrenci, Türklüğün makûs talihini yenmek için Türk milliyetçisi büyüklerine mektuplar yazdılar. Onlar da bu aziz millete hizmet için Türk Ocağı'nı kurdular. Türk milletini fikir, ilim, sanat, ekonomi, eğitim vb. bütün alanlarda yüceltmek ülküsüyle şaha kalkan Türk Ocaklılar, Balkan savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Millî Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde sadece fikrî önderlik yapmadılar, fiilen cephelerde savaştılar. İşgal yıllarında emperyalistlere ilk direnenler de onlardı, kapılarına ilk kilit vurulanlar da? 



Ama yılmadılar ve Anadolu'da Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde yeniden diriliş hareketinde mücadelelerini sürdürdüler ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük ettiler. Türk Ocaklılar olarak bizler, içinden geçtiğimiz zor süreçte daima milletimizin, devletimizin ve demokrasimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Türklüğün, İslam âleminin ve insanlığın geleceği için, adalet, merhamet ve hürriyet ilkelerini özümsemiş; fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür gelecek nesillerin yetişmesi için yürütmekte olduğumuz faaliyetleri yeni bir anlayışla devam ettireceğiz. Türk dünyasının mazlumlarının sesi olmaya devam edeceğiz. Medeniyetimizi yeniden inşa davasının ısrarlı ve yılmaz neferleri olacağız. Türk devleti olarak, Türk devletleri ve toplulukları arasındaki işbirliği ve dayanışmanın geliştirilmesi suretiyle insanlığa gerçekten alternatif bir model sunmak için gereken birikime sahip olduğumuza yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle, vatan için canlarını feda eden, bayrağımıza al rengini veren aziz şehitlerimizi, Alp Er Tunga'dan, Bumin Kağan'a, Satuk Buğra Han'dan Kutalmış oğlu Süleyman Şah'a, Fatih Sultan Mehmed Han'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e; Kaşgarlı Mahmud'dan Mimar Sinan'a, Farabî'den Nizamülmülk'e, Hoca Ahmed Yesevi'den Yunus Emre'ye Türk milletine hizmet eden bütün geçmiş büyüklerimizi; Türk Ocaklarının kurucularını, dar-ı bekaya irtihal eden hizmetkârlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Türklüğün kutlu ocağı ebediyyen tütsün. Türk milleti var olsun. Devletimiz ilelebet payidar olsun." Dedi.

Gazi Antep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babek Kurbanov'un nevruz ve bahar konulu konuşması 



ve Tahsin Çetin'in Nevruz Şiirinin ardından,



Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilgar İmam Verdiyev yönetimin de okutman ve öğrencilerden oluşan ekip Türk Dünyasından müzik örnekleriyle dolu bir konser verdiler.



Siyasi parti, sivil toplum teşkilatı başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda konuşma ve konseri sunan katılımcılara takdir belgesi ve hediyeler verildi.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri