18 Nisan 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Üyemiz Cemal HINISLI vefat etmiştir

Üyemiz Cemal HINISLI vefat etmiştir

28.03.2021 02:01 12 14 16 18 yazdır
Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Öğretmenlerinden üyemiz Cemal Hınıslı Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah'ım rahmet eylesin, yakınlarına sabır ihsan eylesin. Camiamızın başı sağ olsun.
Üyemiz Cemal HINISLI vefat etmiştir
Güzide insan CEMAL HINISLI yı kaybettik.
Büyük sıkıntılar ve güçlüklerle geçen eğitim sürecinden sonra doğup büyüdüğü Osmaniye ye öğretmen olarak gelebilmiş ve mezun olduğu Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri bölümünde gencecik bir öğretmen olarak göreve başlamıştı.
Artık endişe ve sıkıntılar sona ermiş, Orman İşletmesinde görevli küçük kardeşi İskender ve Assubay Necati ağabeyinden sonra kendisinin de eli ekmek tutuyordu.
Yaşı ilerlemiş babasının ağır inşaat işlerinde çalışmasına gerek yoktu artık. Anacığıda göz ucuyla helâl süt emmiş bir kız aramaya başlamıştı.
Uzun sürmedi mutluluğu, ciğerparesi kardeşi İskender'i elim bir trafik kazası sonunda kaybedince dünyası başına çöktü.
Ailece kahroldular, yıkıldılar.
Artık o'nun için hayat, genç yaşta evinin direğini kaybeden gelinleri ve iki küçücük yavrusunun geleceği idi.
Çile ve ızdırap yine hakim oldu Hınıslı ailesine.
İskender'in gidişiyle çöken ana-babada artan hastalıklar, çocukların geleceği yükünü bayağı arttırdı ama okuldaki kutlu öğretmenlik görevini hiç aksatmadı.
Başarıları kısa zamanda müdür yardımcılığı sorumluluğunu da omuzlarına yükledi.
İmkân ve fırsat elde etmesine rağmen Okul müdürlüğü görevine hiç talip olmadı ve teklifleri ailesini yalnız bırakmamak uğruna gündemine almadı.
EML.de göreve başladığı günden pandemi sürecindeki kısıtlamalara kadar hep beraber olduk. Birbirimizi hiç incitmedik. O zaten kimseyi incitmezdi. Hiç bir şeyimizi saklamadık birbirimizden.(Kızdığım için başkaları adına kredi çekmesi hariç).
Sıkıntılarını hep içine atar, kimseyle paylaşmazdı. Çok az da olsa biraz Niyazi Özer , biraz Zeki Şahin, biraz Mehmet Yılmaz ve biraz da bana açardı. Lügatında YOK ve HAYIR yer almazdı.
Tek yok ve hayır ifadesi kendisini evlendirme tekliflerine oldu.
Bir gün olsun isteğimi geri çevirmedi. Minyatür çim sahanın yapımında, okulumuzun ismini şerefle taşımaya layık olan EMLspor kulübünün resmiyet kazanmasında ve başarılarında okul müdürlerimizle birlikte en büyük yardımcımdı. Diğer arkadaşlarında destekleriyle kendi çapımızda azımsanmayacak işler paylaşmıştık.
Ana-babasının hastalıklarına, Necati ağabeyinin kısmi felç geçirmesi de eklendi. Bu tempo içerisinde şeker-kalp vs. rahatsızlıklarıyla tanıştı. Önce anacığını, sonrada babasını kaybetti. Ne mutlu o'na ki yiğenlerini okutabildi, iş sahibi olmalarına vesile oldu, hatta evlenebilmelerinin mutluluğunu yaşadı kendisi evlenmese de.
Artık yaşamasının da bir anlamı kalmamıştı, tek başına hastalıklarıyla dost ve hemhâl olmuştu.
Eveeeettt, kısaca böyle sefil ve garipti Celâl kardeşimiz.
Çileli hayatı bugün sonlandı ve can kardeşi İskender ile ana-babasına kavuşabilmek üzere vuslâta erdi.
Bu mübarek Cuma günü, şu saatlerde dualarla kara toprağa giriyor. Besmeleyle üzerine bir kürek dahi toprak atabilme imkânı olmayan can dostlarının uzaktan dualarıyla.
Ne mutlu defin işleminde hazır bulunan dostlara.
Biz burada olmamıza rağmen katılamıyoruz, ne yapsın uzaktaki Kâmil Tüzün, Ayhan İplikçi, Mehmet Kuşçu vs. dostların.
Çile yumağı can gardaşım,
Cemâl agam;
NURLARA GARK OLASIN İNŞALLAH.
Çektiğin çileler günahlarına kefaret, mekânın Cennet-i âlâ olsun.
Uğurlayamadığım için hakkını helâl et diyemiyorum ama biliyorum ki edececek yüce gönüllüsün.
Varsa benim hakkım ana sütüm gibi helâl olsun aziz dostum.

REŞİT GÜREL

Reşit abim; bir elimizde her tarafından kablo sarkan elektroboard cihazı Ankara metrosundayız herkes bize bakıyor yanımda cemal abi var bir tek bakanlığa gidiyoruz o genel müdür bu genel müdür okula bin adet ihale aldık Ankara dışına çıkarttığımız tek ihaleydi hem de kendi yaptığımız cihaza yanımda bir tek Cemal abi vardı Allah rahmet eylesin. Herkese yardımı dokunmuştur.

Ahmet KANDEMİR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri