20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > Yeni Açılan Eğitim Kurumuna Atama Duyurusu 2017

Yeni Açılan Eğitim Kurumuna Atama Duyurusu 2017

05.01.2017 15:39 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni açılan eğitim kurumuna atama duyurusu 2017
Yeni Açılan Eğitim Kurumuna Atama Duyurusu 2017



Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Yeni açılan eğitim kurumları" başlıklı 56. maddesinin 2. fıkrasında ; "Eğitim-öğretime yer değiştirme dönemleri dışında açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde yapılacak duyuru çerçevesinde il içi yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile norm fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak atamalarla karşılanır" hükmü yer almaktadır.



MEB. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 56/2. maddesi kapsamında, Osmaniye İlimizde yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla başvurular, 05/09/2017 tarihinde başlayacak, 09/01/2017 mesai saati bitiminde sona erecektir. Atamalar 11/01/2017 tarihinde yapılacaktır.



Bu atamaya İl içi yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile norm fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenler başvurabilecektir. İl içi atamasındaki kurallar geçerlidir. Başvurular MEBBİS üzerinden degilde başvuru formu doldurularak yapılacaktır. Bu atama özür durumu ataması degildir. Hem il içi özre hemde bu atamaya başvurabilirsiniz. 


Atamalar Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İsteğe bağlı yer değiştirmeler " başlıklı 52. maddesine göre yapılacaktır.


"MADDE 52  (1) Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır.

(2) Sağlık ve aile birliği mazeretlerine bağlı olarak zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenen öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıl görev yapmaları şartıyla il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

(3) İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta iken öğretmenliğe atanmak isteyenler ile ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmelerinde süre şartı aranmaz.

(4) Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir."



Başvuru formu için tıklayınız

İhtiyaç listesi için tklayınız


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri